Conceptavond - Verhaaltjes voor het slapengaan 'Erfgoedkoffer'

Maandelijks organiseren de bibliotheken van Lievegem een conceptavond. Iedereen die wenst kan zich inschrijven tot een week op voorhand. Tijdens zo’n conceptavond worden de deelnemers ondergedompeld in een bepaald genre, thema, schrijver of boek. Er wordt niet verwacht dat de deelnemers op voorhand boeken hebben gelezen.

 👉 Wist je dat Cultuur Lievegem een podcast en boek uitbracht met legendes en sagen uit Lievegem?

👉 Wist je dat historica Maartje van der Laak één van de legendes herschreef en insprak?

👉 Wist je dat wij op woensdag 7 december om 20 uur een babbelavond organiseren over het boek en de podcast 'Verhaaltjes voor het slapengaan?

Zin in een gezellige lezing en vertelsessies rond legendes uit Lievegem? Kom dan genieten van dit event in bib Lovendegem. Schrijf je nu in!

maartje

Op Erfgoeddag 2021 startte Team Cultuur hun gloednieuw erfgoedproject “Verhaaltjes voor het slapengaan”.

Het licht dooft en de nacht valt in Lievegem. Tijd voor griezelverhaaltjes voor het slapengaan, dacht team cultuur. Onze gemeente is gezegend met heel wat gruwelijke verhalen en lokale legendes. Team cultuur laat deze vertolken door bekende en minder bekende inwoners in hun plaatselijk dialect.

Welk leed sleepte de graaf van Ronsele met zich mee? En hoe werd Arisdonk gekweld door een verschrikkelijke weerwolf? Wat is het verhaal achter de dolende witte gedaante rond het kasteel van Vinderhoute?

Vanaf juli 2022 brachten ze ook een ERFGOEDKOFFER uit. In die koffer vind je het boek 'Verhaaltjes voor het slapengaan' met de verzamelde gruwelijke verhalen en lokale legendes en een heleboel spelletjes die bij het boek passen. 

Inschrijvingsformulier