Avansa

Activiteiten van Avansa regio Gent in Lievegem

Samen leren over samenleving | Samen leren samenleven

Genderexpressie en genderidentiteit | Gender in de blender

Stel je voor dat alle elementen van de seksuele identiteit zich als schuifknoppen op een mengpaneel bevinden. Die kunnen aan de uiteinden staan (100% mannelijk of vrouwelijk), maar meestal staan ze ergens tussen de twee polen of is er geen keuze. Wat betekent interseksualiteit en binair? Hoe voelt het te leven in een wereld tussen man en vrouw? Wat hindert trans personen in het dagelijkse leven en hoe kan de werk-, leer- en leefomgeving hierop adequaat reageren?

De ontmoeting tussen Fleur en Samuel is een warm pleidooi voor aanvaarding van het genderspectrum en geeft duiding omtrent de complexiteit van genderidentiteit. Het klassieke beeld van mannen en vrouwen is dringend aan een update toe… Fleur en Samuel laten zich inspireren door genderliteratuur, genderexpressie, genderidentiteit en hun eigen ervaringen. De subtitel van deze lezing ontleent zich aan inzichten uit het boek van prof. Piet Hoebeke (UZ Gent). Als topdokter helpt hij mensen die zich niet goed voelen bij het geslacht waarmee ze geboren zijn.

avansa gender

Datum: Dinsdagavond (19.30u-22u): 22/3 2022

Locatie: Cultureel Centrum Waarschoot - Lievegem, Nieuwstraat 8, 9950 Waarschoot-Lievegem

Begeleiding: Fleur De Baerdemaecker - Samuel Dali De Schepper - Johan Eeckhoudt

Prijs: standaardprijs € 8 | reductieprijs € 6 | sociale prijs € 4

Bibliotheek Lievegem i.s.m. Avansa regio Gent, Welzijnsschakel Lievegem

Inschrijven bij Avansa regio Gent via www.avansa-regiogent.be of via info@avansa-regiogent.be of via 09 224 22 65 met vermelding van de cursuscode: 21AS9607

Websites bouwen met WordPress

Met Wordpress.com bouw je websites. Van alle platforms om websites te bouwen steekt Wordpress erbovenuit door zijn gebruiksgemak, hedendaagse look en de mogelijkheden om een band op te bouwen met je volgers.

Aan de hand van praktische voorbeelden bouw je in deze cursus stap voor stap je eigen website op. Op het einde van deze cursus staat je eigen website online en sta je klaar om de bezoekersaantallen te controleren. Deze cursus is geschikt voor wie over weinig technische bagage beschikt, maar wel het doorzettingsvermogen heeft om een toepassing helemaal naar zijn hand te zetten. Basis PC­-vaardigheden (vensterbeheer, klikken, slepen, etc.) zijn wel vereist.

avansa wordpress

Datum: 3 maandagavonden (19.30u-22u): 2/5, 9/5, 16/5 2022

Locatie: Grote Raadzaal Lovendegem, Lievegem - Kasteeldreef 72, 9920 Lovendegem (Lievegem)

Begeleiding: Dries Taveirne

Prijs: standaardprijs € 48 | reductieprijs € 36 | sociale prijs € 24

Bibliotheek Lievegem i.s.m. Avansa regio Gent, Welzijnsschakel Lievegem

Inschrijven bij Avansa regio Gent via www.avansa-regiogent.be of via info@avansa-regiogent.be of via 09 224 22 65 met vermelding van de cursuscode: 21AS9607