Boek
Nederlands

Januari

Alfred Birney (auteur)
+1
Januari
×
Januari Januari
In de reeks:
Genre:
Een jonge folkie zwerft begin jaren zeventig met zijn gitaar rond langs allerlei adresjes van vage bekenden.
Onderwerp
Muziek
Extra onderwerp
NBD Biblion uitgelicht
Titel
Januari
Auteur
Alfred Birney 1951-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Das Mag Uitgevers, 2022
120 p.
ISBN
9789493248571 (paperback)

Besprekingen

Een novelle uit de serie ‘De Maanden’. Alfred Birney voert een jonge ‘folkie’ op die met zijn gitaar begin jaren zeventig rondzwerft langs allerlei adresjes van vage bekenden. In invoelende en beeldende stijl geschreven. Voor een breed tot literair lezerspubliek. Alfred Birney (Den Haag, 1951) is een bekende Nederlandse schrijver, essayist en columnist. Hij schreef meer dan veertig boeken. Hij won eerder de prestigieuze Libris Literatuur Prijs.

Over Alfred Birney

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door George Philip Birney

Alfred Alexander Birney (Den Haag, 20 augustus 1951) is een Nederlandse schrijver, essayist en columnist.

Levensloop

Birney is geboren uit een Nederlands-Indische (Indo) vader en een Nederlandse moeder. De Nederlandse voorouders van zijn vader waren uit het achttiende-eeuwse Schotland afkomstig, vandaar de Engelse achternaam. Birney groeide op in Den Haag; tot zijn dertiende bij zijn ouders, daarna tot zijn achttiende in internaten in Voorschoten, Arnhem en Scheveningen. Hij leidde een bohemien bestaan tot zijn vijfentwintigste, zette zijn eerste verhalen op papier maar gooide ze weg. Hij werd gitaarleraar en introduceerde in tijdschriftpublicaties het gecombineerde noten- en tabulatuurschrift voor gitaristen, dat later grote navolging kreeg.

Toen Birney rond zijn dertigste zijn loopbaan als musicus moest opgeven door een onherstelbare beschadiging aan zijn linkerhand, ging hij serieus verder met schrijven. Hij debuteerd…Lees verder op Wikipedia