Boek
Nederlands

De zonden van onze vaders

Åsa Larsson (auteur), Marika Otte (vertaler)
Een openbaar aanklager wordt door een bevriend forensisch patholoog gevraagd om een verjaarde moordzaak te onderzoeken.
Titel
De zonden van onze vaders
Auteur
Åsa Larsson 1966-
Vertaler
Marika Otte
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Fädernas missgärningar
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, © 2022
507 p.
ISBN
9789026357817 (paperback)

Besprekingen

Een kloeke (507 p.) Scandinavische detective waarin openbaar aanklager Rebecka Marinsson tegen haar zin in een verjaarde moordzaak moet onderzoeken. Haar relatie is uit, ze heeft ruzies met vrienden en haar aartsvijand heeft de leiding over het team gekregen. Ze zit niet te wachten op deze zaak, maar kan niet weigeren omdat het de laatste wens is van een bevriend forensisch patholoog. Het verhaal speelt zich af in Zweden. 'De zonden van onze vaders' is vlot en toegankelijk geschreven, en zal een breed publiek van thriller- en detectivelezers aanspreken. Let op: dit boek bevat expliciete seksscènes. 'De zonden van onze vaders' van Åsa Larsson is het zesde en laatste deel in de Rebecka Martinsson-serie en is winnaar van Best Swedish Crime Novel of the Year Award 2021.Åsa Larsson (Uppsala, 1973) is schrijver en advocaat. Ze schreef meerdere boeken.

Over Åsa Larsson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Bengt Oberger

Åsa Elena Larsson (Uppsala, 28 juni 1966) is een Zweeds schrijfster bekend om haar detectiveromans met juriste Rebecka Martinsson als hoofdpersoon.

Biografie

Åsa Larsson verhuisde op haar vierde met het gezin naar Kiruna, waar ze opgroeide. Zij studeerde rechten aan de Universiteit van Uppsala en heeft als fiscaal jurist gewerkt. In 2003 debuteerde ze met Zonnestorm (Solstorm), de eerste misdaadroman met Rebecka Martinsson in de hoofdrol. Het boek werd een bestseller. Ze won de Martin Beck Award voor het beste Zweedse debuut. Met haar tweede boek Midzomernacht (Det blod som spillts) won ze de Martin Beck Award voor de beste Zweedse misdaadroman.

Publicaties (Nederlandse vertalingen)