Boek
Nederlands

De zwarte zon

+1
De zwarte zon
×
De zwarte zon De zwarte zon
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Als de Amerikaanse tieneractrice Quinn Pillsbury op een spoorwegovergang in Londen om het leven komt, ontdekt Team Mortis het teken van De Zwarte Zon op haar pols, een beruchte sekte. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Spioneren
Titel
De zwarte zon
Auteur
Bjorn Van den Eynde
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2014
341 p.
ISBN
9789059240896 (hardback)

Besprekingen

Quinn Pillsbury is uit Amerika gekomen voor de hoofdrol in de film over Jack de Ripper die regisseur Michael Verhoeven in London opneemt. Als ze verongelukt op een spoorwegovergang is er twijfel over de oorzaak. Team Mortis, een groep jeugdige helpers van Scotland Yard, infiltreert op de filmset en op de school van het dode meisje. Ze ontdekken dat het teken van De Zwarte Zon op haar pols iets te maken heeft met een sekte die aan het einde van elk seizoen tientallen jongeren de dood in jaagt. Dit is het vierde deel van de serie 'Team Mortis'*, waarin steeds een andere opdracht wordt uitgevoerd. Toeval speelt een grote rol en de protagonisten overleven de meest verschrikkelijke aanslagen. Het verhaal is in een vlotte stijl geschreven en leest prettig. Maar een vrolijk wereldbeeld houd je er niet aan over. Op het omslag staat een tekening van een jongen, wat niet aansluit op het verhaal. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Bjorn Van den Eynde

Bjorn Van den Eynde (1984) is een jeugdauteur, televisiescenarist en regisseur afkomstig uit Kessel.

Biografie

Na de opleiding 'Audiovisuele Kunsten' aan het RITS, waar hij in 2006 met onderscheiding afstudeerde, heeft hij een jaar gewerkt als regisseur voor productiehuis Eyeworks. Daarna heeft hij zich volledig toegelegd op fictie, als regisseur, scenarist en/of co-scenarist van o.a tv-reeksen zoals Ghost Rockers, Campus 12, Amika, Hotel 13, Galaxy Park, Mega Mindy en Het Huis Anubis.

Sinds 2012 heeft hij zijn eigen jeugdboekenreeks voor tieners: Team Mortis. Hij bedacht ook de geïllustreerde kinderboekenreeks Carlo Cabana en schreef het Ghost Rockers-boek 'Verloren Zomer'.

Bibliografie

Team Mortis

  • 2012 - Het Romeo & Juliet Mysterie (Bakermat)
  • 2013 - De Bende van Venus (Bakermat)
  • 2014 - Het D…Lees verder op Wikipedia