Boek
Nederlands

Het dodenspel

+1
Het dodenspel
×
Het dodenspel Het dodenspel
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Twee leden van Team Mortis, Erika en Andreas, moeten meedoen aan ‘Het Dodenspel’ om te zorgen dat er geen onschuldige mensen sterven. Maar of zij het spel overleven? Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Spioneren
Titel
Het dodenspel
Auteur
Bjorn Van den Eynde
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2013
315 p.
ISBN
9789059240544 (hardback)

Besprekingen

Het derde deel uit een serie over jongeren die werken voor ‘Team Mortis’*. De jongeren zijn officieel dood verklaard om deel van het team uit te kunnen maken. Het team staat onder leiding van de sadistische Brian Bailey en heeft steeds nieuwe leden nodig vanwege het hoge aantal sterfgevallen. Ook in dit deel is er sprake van veel actie en veel bloederige (tot in details beschreven) acties. Erika en Andreas moeten in opdracht van de bedenker van ‘Het Dodenspel’ (dat doet denken aan De Hongerspelen) allerlei opdrachten uitvoeren, waarbij het de vraag is of zij het wel gaan overleven. Het taalgebruik is beeldend en snel, met korte zinnen en veel dialogen. Er zijn veel scènewisselingen tussen verschillende personen en plaatsen. Buiten het voorplat met een jongen onder water zijn er geen illustraties. Vanaf ca. 13 jaar.

Team Mortis. Het dodenspel

“Wat zou jij doen als je besefte dat er geen morgen meer was?”

Andreas en Erika bekomen van hun vorige avontuur en proberen hun liefde voor elkaar verborgen te houden. Al zou Erika het van de daken willen schreeuwen en begrijpt ze niet dat Andreas niet hetzelfde voelt. Andreas weet maar al te goed dat koppeltjes niet in hetzelfde team kunnen blijven als het hun baas, Brian Baily, ter ore komt. Die heeft daar een goede reden voor. Onlangs heeft hij twee teamleden verloren omdat ze zich door hun gevoelens voor elkaar lieten afleiden en op een cruciaal moment een verkeerde beslissing namen. De slachtoffers, Yaryna en Henrique, werden gedwongen om het 'dodenspel’ te spelen. 

De bedenker van het 'dodenspel’ dwingt Brian om Erika en Andreas als volgende pionnen in te zetten in het lugubere spel. Door middel van raadsels krijgen Erika en Andreas hun opdrachten en de tijd is hun ergste vijand. Wat volgt, is een spannend derde deel in de reeks Team Mortis. Spanning en …Lees verder

Over Bjorn Van den Eynde

Bjorn Van den Eynde (1984) is een jeugdauteur, televisiescenarist en regisseur afkomstig uit Kessel.

Biografie

Na de opleiding 'Audiovisuele Kunsten' aan het RITS, waar hij in 2006 met onderscheiding afstudeerde, heeft hij een jaar gewerkt als regisseur voor productiehuis Eyeworks. Daarna heeft hij zich volledig toegelegd op fictie, als regisseur, scenarist en/of co-scenarist van o.a tv-reeksen zoals Ghost Rockers, Campus 12, Amika, Hotel 13, Galaxy Park, Mega Mindy en Het Huis Anubis.

Sinds 2012 heeft hij zijn eigen jeugdboekenreeks voor tieners: Team Mortis. Hij bedacht ook de geïllustreerde kinderboekenreeks Carlo Cabana en schreef het Ghost Rockers-boek 'Verloren Zomer'.

Bibliografie

Team Mortis

  • 2012 - Het Romeo & Juliet Mysterie (Bakermat)
  • 2013 - De Bende van Venus (Bakermat)
  • 2014 - Het D…Lees verder op Wikipedia