Boek
Nederlands

Joe Mellow

Cees van den Berg (auteur), Monique Dozy (illustrator)
+1
Joe Mellow
×
Joe Mellow Joe Mellow
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Als Orlando's vader in een coma raakt, wil Orlando zijn vaders jazz-held Joe Mellow uitnodigen om live naast zijn bed te spelen zodat hij weer zal bijkomen. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Joe Mellow
Auteur
Cees van den Berg
Illustrator
Monique Dozy
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, © 2022
187 p. : ill.
ISBN
9789047714675 (hardback)

Besprekingen

Een jeugdboek over de kracht van muziek en liefde van een zoon voor zijn vader. Orlando wordt uit zijn klas gehaald met het vreselijke bericht dat zijn vader door een ongeluk in een coma is geraakt. Orlando bedenkt een plan om zijn vader er weer bovenop te krijgen. Hij mailt zijn vaders grote jazzheld, Joe Mellow, om naast zijn bed te komen spelen. Joe is bereid om te komen, maar wil wel een vergoeding van 900 euro voor de reis. Orlando laat zich niet zomaar uit het veld slaan, maar Joe is niet wat hij van hem verwacht had, of toch wel? In vriendelijke en vlotte stijl geschreven. Met zwart-wit illustraties van jazz-iconen Charles Mingus en Branford Marsalis. Vanaf ca. 13 jaar.

Joe Mellow

Het zal je maar overkomen. Je bent een beginnende puber die niet goed in zijn vel zit. Veel vrienden heb je niet. Bovendien komt ineens het schokkende nieuws dat je vader een ernstig ongeluk heeft gehad en in een coma ligt. Orlando probeert dat alles te verwerken. Gelukkig heeft hij een goede vriendin, een lieve mama én … muziek! Volgens Orlando kan hij zijn vader terug bij bewustzijn laten komen door Joe Mellow, zijn vaders grote jazz idool, langs te laten komen bij het ziekbed en live te laten  zingen. Klinkt als muziek in de oren. Maar dat plannetje loopt niet van een leien dakje. Zal het Orlando uiteindelijk lukken om Joe Mellow langs te laten komen? Zal zijn vader uit de coma geraken?Als kleine liefhebber van jazzmuziek kan ik niet anders dan heel nieuwsgierig te zijn bij het bekijken van dit boek. De kaft is sober maar heel sprekend. De figuur die met weinig lijnen wordt afgebeeld is duidelijk een jazz saxofonist. Ook de achterflap belooft ons een swingend …Lees verder

Over Cees van den Berg

Cees van den Berg (Utrecht, 8 maart 1950) is een voormalig Nederlands voetballer. Hij kwam uit voor FC Utrecht, Willem II en FC Wageningen.

Carrièrestatistieken

Zie ook

  • Lijst van spelers van Velox
  • Lijst van spelers van FC Utrecht
  • Lijst van spelers van Willem II
  • Lijst van spelers van FC Wageningen