Voor de Anne Frank Stichting en het Indisch Herinneringscentrum maakte Eric Heuvel drie prachtige educatieve uitgaven over de Tweede Wereldoorlog. De ontdekking, De zoektocht en De terugkeer zijn nu samengebracht in een fraaie integrale uitgave. Behandeld worden de bezetting van Nederland door nazi-Duitsland, de vervolging van de Joden tot en met hetgeen er in de vernietigingskampen in Oost-Europa
Titel
Serum
Scenarist
Cyril Pedrosa
Illustrator
Nicolas Gaignard
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Sérum
Uitgever
[Oosterhout]: Uitgeverij L, 2019
147 p. : ill.
ISBN
9789088864537 (hardback)

Besprekingen

'Serum' is een dystopisch SF-verhaal dat zich afspeelt in de nabije toekomst. Parijs, 2050. Kader is een gesloten, gescheiden man die zwijgzaam zijn werk uitvoert bij een windmolenpark. Nadat hij in aanraking is gekomen met de wet, heeft hij een injectie toegediend gekregen met een psychoactief middel dat er voor zorgt dat hij niet meer kan liegen. Hij kan alleen maar de waarheid zeggen en daardoor verandert zijn leven in een hel. Het regime in Parijs heeft de touwtjes strak in handen, maar er broeit verzet en er worden aanslagen gepleegd. Overal duiken de letters ARV op op muren en andere plaatsen. Als Kader meldt dat de letters zijn geklad op een van de windmolens, verandert zijn leven radicaal. Hij wordt voortdurend gevolgd en moet vechten voor zijn bestaan en dat van zijn ex-vrouw en dochter. Een origineel., spannend, goed geschreven en getekend verhaal met een verrassend einde.

Over Cyril Pedrosa

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Cyril Pedrosa (Poitiers, 22 november 1972) is een Franse animator van tekenfilms en stripauteur. Hij volgde een opleiding aan de École des Gobelins (tekenfilm) en ging daarna aan de slag bij Disney France.

Zijn eerste strips maakte hij scenario van David Chauvel, Ring Circus en Shaolin Moussaka. Geen van beide kende een commercieel succes. Daarna begon hij met strips op eigen scenario. Hiervoor putte Cyril Pedrosa uit de realiteit. Drie schimmen, een graphic novel van 270 pagina's in zwart wit, is gebaseerd op een bevriend koppel dat een kind verloor. Portugal, een graphic novel van 250 pagina's in kleur, is gebaseerd op de eerste reis van Cyril Pedrosa naar Portugal, het moederland van drie van zijn grootouders. Stripgids noemde Portugal een meesterwerk en een van de allerbeste strips van de voorbije tien jaar.

Bibliografie