Boek
Nederlands

Zo voel ik mij vandaag : samenleesboek over gevoelens

David Vlietstra (auteur), Renske de Kinkelder (illustrator)
+1
Zo voel ik mij vandaag : samenleesboek over gevoelens
×
Zo voel ik mij vandaag : samenleesboek over gevoelens Zo voel ik mij vandaag : samenleesboek over gevoelens

Zo voel ik mij vandaag : samenleesboek over gevoelens

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Gevoelens kunnen alle kanten op gaan: blij, jaloers, verdrietig. Samenleesboek om met kinderen over emoties in gesprek te gaan. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 5 jaar, deels samen lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Gevoelens
Titel
Zo voel ik mij vandaag : samenleesboek over gevoelens
Auteur
David Vlietstra
Illustrator
Renske de Kinkelder
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022
[52] p. : ill.
ISBN
9789044841923 (hardback)

Besprekingen

Emoties overkomen je. Soms voel je je blij en soms voel je je boos. Dit rijk geïllustreerde 'samenleesboek' legt op zachte toon uit welke emoties er zijn, zoals jaloezie, verdriet en verliefdheid, aan de hand van voorbeelden. Het boek gaat in op hoe emoties werken en waar ze toe dienen. Zo raken ouders met hun kind op een speelse wijze in gesprek. Met een verschillend lettertype wordt de informatieve tekst onderscheiden van de tekst op 'leesniveau' (welk niveau wordt niet aangegeven) waarin ook de lezer direct wordt aangesproken. Deel uit de nu meerdelige reeks ‘Kriebels in je buik : kinderen en seksualiteit’ waarin o.a. ook 'Hier komen de baby's vandaan!'* (2020) van dezelfde auteur verscheen, het kwam tot stand in samenwerking met Sensoa en Rutgers. Met vriendelijke gekleurde illustraties. Vanaf ca. 5 jaar, samenlezen vanaf ca. 8 jaar.

Over David Vlietstra

David Vlietstra (Franeker, 1978) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Vlietstra groeide op in Franeker en verhuisde op zijn achttiende naar Groningen om daar sociale psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen te studeren. Aansluitend deed hij de pedagogische academie.

In 2010 schreef hij De brandweerman & de parkeermeter – een informatief boek over sociale psychologie, bedoeld voor tieners.

Sinds 2015 schrijft hij boeken voor jongere kinderen, die worden uitgegeven door Clavis. Hij debuteerde met twee boeken tegelijk: Meester Bakkebaard en Willy Boem. Met deze laatste titel was hij finalist van de verkiezing ‘Beste debutant van 2015’, gehouden door de Zaanse Kinderjury.

Illustratoren die aan zijn boeken meewerkten zijn o.a.: Juliette de Wit, Chris Vosters, Hiky Helmantel en Renske de Kinkelder.

Vlietstra’s boeken worden vertaald in o.a. het Arabisch, Chinees…Lees verder op Wikipedia