Boek
Nederlands

Beschermvrouwe van de verschoppelingen. 3

+1
Beschermvrouwe van de verschoppelingen. 3
×
Beschermvrouwe van de verschoppelingen. 3 Beschermvrouwe van de verschoppelingen. 3

Beschermvrouwe van de verschoppelingen. 3

Genre:
Absurdistische beschrijving van belevenissen, gedachten en ontmoetingen uit het leven van een vrouw.
Titel
Beschermvrouwe van de verschoppelingen. 3
Auteur
Delphine Lecompte 1978-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2022
442 p.
ISBN
9789403175010 (paperback)

Besprekingen

Het derde deel in de literaire romanserie ‘Beschermvrouwe van de verschoppelingen’,* waarin dichter Delphine Lecompte exuberant, genereus en overdadig schrijft over haar kindertijd en volwassen leven. Ze schroomt daarbij niets, spaart niemand en omarmt haar schaamte, demonen, neurosen en fobieën volledig. ‘Beschermvrouwe van de verschoppelingen III’ is in een poëtische, beeldende en absurdistische stijl geschreven, waarbij de auteur heen en weer springt tussen verhalen en voorvallen uit haar jeugd en haar volwassen leven. De roman zal met name een literair lezerspubliek aanspreken. Delphine Lecompte (Gent, 1978) is een Belgische schrijver en dichter. Ze won eerder de prestigieuze C. Buddingh'-prijs.

Over Delphine Lecompte

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Dirk Annemans

Delphine Lecompte (Gent, 22 januari 1978) is een Vlaams dichteres. Ze was onder meer stadsdichter van Damme en museumdichter in Brugge.

Biografie

Lecompte studeerde enige tijd voor tolk Frans-Russisch maar moest de opleiding afbreken door een opname in een psychiatrisch ziekenhuis. Hierna ging ze enige tijd werken in de bejaardenverzorging.

In 2004 publiceerde zij haar debuut, een Engelstalige roman die in Amerika werd uitgegeven, Kittens in the Boiler. In 2008 debuteerde ze als dichter met het gedicht De dieren in mij in het literaire blad De Brakke Hond. In 2009 kwam haar eerste dichtbundel uit onder dezelfde titel. In 2010 won Lecompte hiermee de C. Buddingh'-prijs voor haar poëziedebuut De dieren in mij. Ook won ze met deze bundel een jaar later de Provinciale prijs voor letterkunde van de Provincie West-Vlaanderen. De dichtbundel Blinde Gedichten werd in 2013 genomineerd voor d…Lees verder op Wikipedia