Strip
Nederlands

Een ezel zoals jij en ik

Emmanuel Guibert (auteur), Marc Boutavant (illustrator), Sylvia Vanden Heede (vertaler)
+1
Een ezel zoals jij en ik
×
Een ezel zoals jij en ik Een ezel zoals jij en ik
In de reeks:
Ariol; 2
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Ariol de jonge ezel heeft vooral samen met zijn schoolvriend Ramono het varken veel lol. Maar hij leert ook omgaan met vervelende vooroordelen. Ballonstrip in kleur. Vanaf ca. 9 jaar.
Extra onderwerp
humor, Stripverhalen ; humor
Titel
Een ezel zoals jij en ik
Auteur
Emmanuel Guibert
Illustrator
Marc Boutavant
Vertaler
Sylvia Vanden Heede
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Un petit âne comme vous et moi
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2022
68 p. : ill.
Aantekening
Volume van de reeks gevonden bij stripinfo.be
ISBN
9789401484800 (hardback)

Besprekingen

Ariol is een ezel die naar school gaat met allerlei soorten dieren. Zijn vriend Ramono het varken maakt vaak vieze grappen. Ariol ontdekt dat niet iedereen hetzelfde grappig vindt. Ook leert hij omgaan met vooroordelen als ‘vieze’ varkens en ’domme’ ezels. Het boek bevat zes individuele verhalen en is bekroond met een Bologna Ragazzi Award en de Grote Prijs in Angoulême. ‘Ariol - een ezel zoals jij en ik’ is in humoristische stijl geschreven. Ballonstrip in kleur. Marc Boutavant (Dijon, 1970) is een succesvolle Franse illustrator van voornamelijk strips. Hij is ook de illustrator van de Stinkhond boeken*. Emmanuel Guibert (Parijs, 1964) is een Franse schrijver. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven. Vanaf ca. 9 jaar.

Ariol

Zes korte avonturenverhaaltjes in stripvorm waarin een ezel en een varken als hoofdpersonages figureren. Ze willen komaf maken met alle vooroordelen die er bestaan over de domheid van ezels en de viespeuken die varkens zijn. Dat resulteert in hilarische toestanden, zoals in het verhaal Zo dom als een ezel, wanneer Ariol thuiskomt van school en vraagt aan mama: Zijn ezels minder slim dan andere dieren? Ik wil een paard zijn en ik ben het beu om te horen 'Stomme' ezel! Met alle geduld van de wereld legt zijn mama uit dat dat niet zo is, tot papa thuiskomt en Ariol zijn verhaal doet. Of in verhaal Ezeline, waar Oma met Ariol en Ramono het varken naar de cinema gaat, en ze oma na de film een grote poets bakken. De andere verhaaltjes zijn navenant geestig: een beetje bizarre humor en altijd eindigend in een anticlimax, maar geestig. Misschien zijn de instinkers in sommige verhaaltjes soms wat moeilijk te vatten voor zesjarigen, maar in elk g…Lees verder

Over Emmanuel Guibert

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Thesupermat

Emmanuel Guibert (Parijs, 1964) is een Frans stripauteur. Zijn debuut maakte hij met het album Brune. Als tekenaar is hij bekend van het drieluik De oorlog van Alan, over Alan Cope, een jonge Amerikaanse soldaat in de Tweede Wereldoorlog, en De fotograaf, over het werk van Artsen zonder grenzen in Afghanistan. In De fotograaf maakt hij een synthese van originele foto's met striptekeningen. Diezelfde techniek paste Guibert toe voor zijn strip Des nouvelles d'Alain. Hierin staan de herinneringen van Alain Keler centraal, een journalist en fotograaf die de geschiedenis van de vervolging van de Roma-zigeuners in Europa vertelt. Samen met Joann Sfar maakte hij De dochter van de professor en de historische strip Zwarte olijven.

Guibert werkte ook als scenarist. Samen met tekenaar Marc Boutavant maakte hij verschillende delen van de kinderstrip Ariol. Deze strip over een blauw ezeltje dat zich afspeelt op school, werd g…Lees verder op Wikipedia

Suggesties