Strip
Nederlands

Ik ben een ezel

Emmanuel Guibert (scenarist), Marc Boutavant (illustrator), Sylvia Vanden Heede (vertaler)
Ariol het bijdehante ezeltje en zijn beste vriend Ramono beleven grappige avonturen binnen en buiten de klas. Ballonstrip in kleur. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Ik ben een ezel
Scenarist
Emmanuel Guibert
Illustrator
Marc Boutavant
Vertaler
Sylvia Vanden Heede
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2022
68 p. : ill.
Aantekening
Volume van de reeks gevonden bij stripinfo.be
ISBN
9789401484794 (hardback)

Besprekingen

Ariol is een nieuwsgierig, vindingrijk en energiek ezeltje. Samen met zijn beste vriend Ramono beleeft hij de leukste avonturen. Ze zitten bij meester Biegel in de klas, waar de slimme vlieg Bizbizz altijd haar vinger opsteekt en alles weet. Stiekem is zij verliefd op Ariol, maar die merkt daar niks van. Hij is veel te druk met Superpaard, zijn grote held. De zes verhalen zijn in humoristische stijl geschreven. Ballonstrip in kleur. Marc Boutavant (Dijon, 1970) is een succesvolle Franse illustrator van voornamelijk strips. Hij is ook de illustrator van de Stinkhond boeken*. Emmanuel Guibert (Parijs, 1964) is een Franse schrijver van voornamelijk strips. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven. Bekroond met een Bologna Ragazzi Award en de Grote Prijs in Angoulême. 'Ariol’ is geschikt voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Over Emmanuel Guibert

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Thesupermat

Emmanuel Guibert (Parijs, 1964) is een Frans stripauteur. Zijn debuut maakte hij met het album Brune. Als tekenaar is hij bekend van het drieluik De oorlog van Alan, over Alan Cope, een jonge Amerikaanse soldaat in de Tweede Wereldoorlog, en De fotograaf, over het werk van Artsen zonder grenzen in Afghanistan. In De fotograaf maakt hij een synthese van originele foto's met striptekeningen. Diezelfde techniek paste Guibert toe voor zijn strip Des nouvelles d'Alain. Hierin staan de herinneringen van Alain Keler centraal, een journalist en fotograaf die de geschiedenis van de vervolging van de Roma-zigeuners in Europa vertelt. Samen met Joann Sfar maakte hij De dochter van de professor en de historische strip Zwarte olijven.

Guibert werkte ook als scenarist. Samen met tekenaar Marc Boutavant maakte hij verschillende delen van de kinderstrip Ariol. Deze strip over een blauw ezeltje dat zich afspeelt op school, werd g…Lees verder op Wikipedia

Suggesties