Strip
Nederlands

Superpaard

Emmanuel Guibert (scenarist), Marc Boutavant (illustrator), Sylvia Vanden Heede (vertaler)
Zes grappige verhalen over de avonturen van het ezeltje Ariol. Ballonstrip in kleur. Vanaf ca. 9 jaar.
Extra onderwerp
humor
Titel
Superpaard
Scenarist
Emmanuel Guibert
Illustrator
Marc Boutavant
Vertaler
Sylvia Vanden Heede
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le chevalier cheval
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2022
68 p. : ill.
ISBN
9789401485951 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijke stripverhalenbundel over het jonge ezeltje Ariol. Nieuwsgierig, vindingrijk en energiek beleeft hij de leukste avonturen binnen en buiten de klas. Ariol is groot fan van Superpaard en hij is vastberaden om zijn Superpaard-stickeralbum te vervolledigen. Maar bestaat die ene zeldzame sticker wel? En kan Ariol net zo dapper zijn als zijn grote held wanneer hij naar de dokter moet? Het boek bevat zes individuele verhalen en is bekroond met een Bologna Ragazzi Award en de Grote Prijs in Angoulême. In humoristische stijl geschreven. Ballonstrip in kleur. Emmanuel Guibert (Parijs, 1964) is een bekende Franse schrijver. Hij schreef tientallen boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Ariol*’. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Emmanuel Guibert

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Thesupermat

Emmanuel Guibert (Parijs, 1964) is een Frans stripauteur. Zijn debuut maakte hij met het album Brune. Als tekenaar is hij bekend van het drieluik De oorlog van Alan, over Alan Cope, een jonge Amerikaanse soldaat in de Tweede Wereldoorlog, en De fotograaf, over het werk van Artsen zonder grenzen in Afghanistan. In De fotograaf maakt hij een synthese van originele foto's met striptekeningen. Diezelfde techniek paste Guibert toe voor zijn strip Des nouvelles d'Alain. Hierin staan de herinneringen van Alain Keler centraal, een journalist en fotograaf die de geschiedenis van de vervolging van de Roma-zigeuners in Europa vertelt. Samen met Joann Sfar maakte hij De dochter van de professor en de historische strip Zwarte olijven.

Guibert werkte ook als scenarist. Samen met tekenaar Marc Boutavant maakte hij verschillende delen van de kinderstrip Ariol. Deze strip over een blauw ezeltje dat zich afspeelt op school, werd g…Lees verder op Wikipedia

Suggesties