Strip
Nederlands

Spijkerharde wraak

Fabien Vehlmann (scenarist), Gazzotti (illustrator)
+1
Spijkerharde wraak
×
Spijkerharde wraak Spijkerharde wraak
In de reeks:
Alleen; 11
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Yvan is ondergedoken in Bretagne in het oude vakantiehuisje van zijn ouders… Hij overleeft op spinkrabben en conserven uit leegstaande huizen. Waar moet hij heen om zijn vrienden terug te vinden? Naar Neosalem waar de psychopaat Saul de plak zwaait? Of naar het huiveringwekkende Markstad?Dan krijgt hij bezoek van Camille. Wat ze zegt en wat ze weet over de vijftien families is onvoorstelbaar! Yvan
Titel
Spijkerharde wraak
Scenarist
Fabien Vehlmann
Illustrator
Gazzotti
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Les cloueurs de nuit
Uitgever
[Antwerpen]: Dupuis, 2018
48 p. : ill.
ISBN
9789031436309 (paperback)

Besprekingen

De kinderen Yvan, Terry, Dodji en Camille leven in een andere dimensie. Ze zijn eigenlijk dood. Na hun overlijden leven ze in een wereld waarin alleen kinderen bestaan. Een soort parallelle wereld. De samenleving heeft trekjes van een totalitair regime. Yvan woont alleen in een groot huis. Hij krijgt bezoek van Camille die hem als middernachtskind komt waarschuwen. Hij moet terug naar de lage gebieden. Wanneer hij zelf niet gaat, zullen de anderen hem stukje bij beetje overbrengen. Hij wordt aangevallen door zombies en de Oplapper. Na de operatie mist Yvan zijn hand. Samen met het jongetje Lex en met gebruik van een aanwezige tractor gaan ze op reis. Professioneel uitgevoerd stripverhaal met een complex scenario en mooie sfeervolle tekeningen die passend zijn ingekleurd. Veel actie, af en toe gewelddadige en horrorachtige scènes. Dit deel is niet te volgen zonder de kennis van de eerdere albums; dit deel is het vervolg op 'De ontsterfmachine' (2016)*.

Over Fabien Vehlmann

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Fabien Vehlmann (Mont-de-Marsan, 30 januari 1972) is een Frans stripscenarist.

Carrière

Zijn doorbraak kwam er in 1998 met de reeks Green Manor, getekend door Denis Bodart. Daarnaast schreef hij korte scenario's voor onder andere Maltaite, Clarke, Deth en Benoît Feroumont. Met die laatste maakte hij ook de reeks Wondertown. Heer der dolende zielen schreef hij voor Matthieu Bonhomme. Vanaf 2003 maakte hij de sciencefiction reeks Ian met tekenaar Ralph Meyer. Met tekenaar Bruno Gazzotti maakte hij vanaf 2006 de fantastische jeugdreeks Alleen. Fabien Vehlmann werkte ook samen met Kerascoët (Mooi duister, Voyage en Satanie) en met tekenaar Jason (L'île aux cent mille morts). Hij mocht de stripreeks Robbedoes en Kwabbernoot overnemen, samen met tekenaar Yoann.

Bekroningen

Vehlmann won samen met Gwe…Lees verder op Wikipedia

Suggesties