Boek
Nederlands

4 verhalen voor beginnende lezers

Hec Leemans (auteur), Swerts (illustrator), Vanas (illustrator)
+1
4 verhalen voor beginnende lezers
×
4 verhalen voor beginnende lezers 4 verhalen voor beginnende lezers
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Vier korte verhalen in de vrolijke wereld van F.C. De Kampioenen. Met gekleurde illustraties. AVI M3-E3. Vanaf ca. 6 jaar.
Bevat
Waar is Nero?
Paulien gaat naar school
Paulien pakt de bal
Boma koopt een boot
Leesniveau
AVI 1, AVI M3, AVI 2, AVI E3
Titel
4 verhalen voor beginnende lezers
Auteur
Hec Leemans
Illustrator
Swerts 1966- Vanas
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard uitgeverij, 2022
[112] p. : ill.
ISBN
9789002277467 (hardback)

Besprekingen

Bundeling van vier vrolijke AVI-verhalen in de wereld van F.C. De Kampioenen. Hondje Nero raakt zoek, Paulien gaat naar school en speelt voetbal, en Boma koopt een boot. De verhalen zijn geschreven in zeer eenvoudige taal op AVI-niveau M3 en E3, met enkele regels tekst per pagina. Vier verhalen op twee leesniveaus. Getekende hoofden geven aan welk personage aan het woord is. Met de kenmerkende humoristische kleurenillustraties in de Kampioenen-stijl. Het boek is een bundeling uit van de Vlaamse serie ‘Ik leer lezen met F.C. De Kampioenen’. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Hec Leemans

CC BY 3.0 - Foto van/door Krisdisk

Hector (Hec) Leemans (Temse, 28 januari 1950) is een Vlaamse striptekenaar en -auteur.

Biografie

Leemans' eerste commerciële strip was een gagreeks rond Circus Maximus, begonnen in 1969. Deze strips verschenen in het Nederlandse stripblad Eppo (1977) en later ook in Robbedoes en in het weekblad Suske en Wiske.

Hij is vooral bekend van de stripreeks Bakelandt. Het eerste verhaal in deze reeks verscheen vanaf 20 oktober 1975 in de kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Voor de scenario's was Daniël Jansens verantwoordelijk, maar na de dood van deze laatste nam Leemans ook de scenario's voor zijn rekening. In 1990 begon hij met twee nieuwe reeksen: Nino, getekend door Dirk Stallaert, en Kowalsky. In 1997 maakte Leemans een stripreeks met de figuren van de Eén-reeks F.C. De Kampioenen. Mede dankzij de enorme populariteit van de televisieserie, werd ook dez…Lees verder op Wikipedia

Suggesties