Boek
Nederlands

Een dag aan zee

Hec Leemans (auteur), Swerts (illustrator), Vanas (illustrator)
F.C De Kampioenen gaan naar zee en maken veel plezier aan het strand. Met gekleurde illustraties. AVI E3. Vanaf 6 jaar.
Onderwerp
Zee en strand
Leesniveau
AVI E3, AVI 2
Titel
Een dag aan zee
Auteur
Hec Leemans
Illustrator
Swerts 1966- Vanas
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789002277122 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijk boek voor beginnende lezers. F.C. De Kampioenen gaan met zijn allen in de bus naar zee. De busreis duurt lang, de chauffeur is verdwaald. Aan zee hebben ze pret: ze maken een zandkasteel, ze varen op een bananenboot en ze doen een dutje. Dan moeten ze weer naar huis. Maar waar is de buschauffeur gebleven? Met hele korte zinnetjes met plaatjes van wie er aan het woord is. Met paginavullende uitbundige illustraties in vrolijke felle kleuren. AVI E3. Hec Leemans (Temse, 1950) is stripauteur en kunstschilder. Het boek maakt deel uit van de Vlaamse serie: 'Ik leer lezn met F.C. De Kampioenen'. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Hec Leemans

CC BY 3.0 - Foto van/door Krisdisk

Hector (Hec) Leemans (Temse, 28 januari 1950) is een Vlaamse striptekenaar en -auteur.

Biografie

Leemans' eerste commerciële strip was een gagreeks rond Circus Maximus, begonnen in 1969. Deze strips verschenen in het Nederlandse stripblad Eppo (1977) en later ook in Robbedoes en in het weekblad Suske en Wiske.

Hij is vooral bekend van de stripreeks Bakelandt. Het eerste verhaal in deze reeks verscheen vanaf 20 oktober 1975 in de kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Voor de scenario's was Daniël Jansens verantwoordelijk, maar na de dood van deze laatste nam Leemans ook de scenario's voor zijn rekening. In 1990 begon hij met twee nieuwe reeksen: Nino, getekend door Dirk Stallaert, en Kowalsky. In 1997 maakte Leemans een stripreeks met de figuren van de Eén-reeks F.C. De Kampioenen. Mede dankzij de enorme populariteit van de televisieserie, werd ook dez…Lees verder op Wikipedia

Suggesties