Boek
Nederlands

Billy en het reuzenavontuur

Jamie Oliver (auteur), Tosca Menten (vertaler), Mónica Armiño (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Billy en zijn vrienden Anna, Mo en Gijs vinden een geheime ingang naar het verboden Woud van de Watervallen, een mysterieus en magisch bos. Daar wonen vreemde wezens, zoals de Sprankels, die de kinderen om hulp vragen. Met zwart-witillustraties. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Billy en het reuzenavontuur
Auteur
Jamie Oliver
Vertaler
Tosca Menten
Illustrator
Mónica Armiño
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Billy and the giant adventure
Uitgever
Utrecht: Kosmos, 2023
326 p., [6] p. recepten : ill.
ISBN
9789043929523 (hardback) 9789043931953 (hardback)

Besprekingen

Een sprookjesachtig jeugdboek over vriendschap, avontuur en magie. Billy en zijn drie vrienden, Anna, Mo en Gijs, ontdekken een geheime ingang naar het verboden Woud van de Watervallen. Dit mysterieuze bos zit vol magie en vreemde wezens. De kinderen belanden in een spannend en gevaarlijk avontuur wanneer een groep Sprankels om hun hulp vraagt. Vriendelijk en met humor geschreven. Met fraaie, gedetailleerde zwart-witillustraties in een tekenfilmachtige stijl. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar. Jamie Oliver (Clavering, 1975) is een bekende Britse chefkok en televisiepresentator. Wereldwijd verkocht hij meer dan 48 miljoen kookboeken. Zijn werk werd in meer dan twintig landen uitgegeven. 'Billy en het reuzenavontuur is zijn' kinderboekendebuut.

Over Jamie Oliver

CC BY 3.0 - Foto van/door Karl Gabor

James 'Jamie' Trevor Oliver MBE (Clavering, 27 mei 1975), bijgenaamd The Naked Chef, is een Britse chef-kok.

Jeugd en carrière

Oliver groeide op in zijn geboorteplaats Clavering waar zijn ouders een pub-restaurant (The Cricketers) bezaten en hij na schooltijd meehielp in de keuken. Toen hij zestien werd, ging Oliver van school af. Hij meldde zich aan bij Westminster Catering College, volgde lessen in Frankrijk en trad in dienst bij kok Antonio Carluccio. Daarna ging hij werken in The River Café in Londen.

Oliver kwam in The River Café voor het eerst in aanraking met televisie. Op een dag kwam er een televisieploeg opnames maken voor de documentaire Christmas at the River Café. De redacteuren van het programma merkten Oliver op. De dag dat het programma op televisie verscheen, kreeg hij meerdere aanbiedingen van televisieproducenten.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties