Boek
Nederlands

Een leugen, wit als sneeuw

Jo Claes (auteur)
+1
Een leugen, wit als sneeuw
×
Een leugen, wit als sneeuw Een leugen, wit als sneeuw

Een leugen, wit als sneeuw

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Matthias, Dante en Rani krijgen na de kerstvakantie een nieuwe leerling in de klas, Babette. Ook is er een nieuwe docent Nederlands. Dan wordt deze nieuwe leraar door de beste vriendin van Babette beschuldigd van ongewenste intimiteiten. Matthias en zijn vrienden zijn vastbesloten de waarheid te achterhalen. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Een leugen, wit als sneeuw
Auteur
Jo Claes
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2021
175 p.
ISBN
9789089249623 (paperback)

Besprekingen

Vijfde, zelfstandig te lezen deel uit de serie 'Niet voor mietjes', na 'De kunst van het spieken'*, over de schoolbelevenissen van Matthias, Dante en Rani. Na de kerstvakantie is er een nieuwe leerling in de klas, een meisje met een wat dubieuze reputatie. Ook is er een nieuwe docent Nederlands. Zijn vrije manier van lesgeven leidt al gauw tot chaos in de klas. Na klachten van ouders wordt de docent tot verbijstering van de meeste leerlingen heel streng. Op een dag is de docent afwezig. Rani heeft gehoord dat hij is geschorst vanwege ongewenste intimiteiten bij een leerlinge. Ze gelooft het verhaal echter niet en dat geldt ook voor Matthias en Dante. Samen bedenken ze een plan om de waarheid aan het licht te brengen. Bij de uitvoering daarvan moeten ze echter wel een leugentje om bestwil plegen. Het eenvoudig opgebouwde verhaal, waarin vooral in het begin nogal veel wordt uitgelegd, heeft een ietwat gekunsteld slot. Desondanks kan het boek, mede door de vlotte stijl, een brede groep l…Lees verder

Over Jo Claes

Jo Claes (Hasselt, 29 juli 1955) is een Vlaamse auteur.

Biografie

In 1984 ging Claes werken als leerkracht Nederlands en Engels in het Heilig Hartinstituut Heverlee. In 1986 ontving zijn verhalenbundel De stenen toren de Prijs Beste Debuut. Datzelfde jaar verscheen ook zijn novelle De dwaling en in 1987 de roman Postume dood. In de jaren 90 publiceerde hij nog enkele prozawerken met een klassieke verhaallijn en een doordachte plot.

Sinds 2002 publiceert hij ook non-fictie over hagiografie, mythologie en iconografie. Vooral bekend is het drieluik Sanctus, Sancti en Sanctorum. Daarnaast publiceerde hij werken over de Bijbel, de apocriefe evangelies, de Griekse mythen en de Romeinse sagen.

In 2008 publiceerde Claes met De zaak Torfs een misdaadroman rond het personage van inspecteur Thomas Berg. In 2009 kwam een vervolg en sindsdien komt er elk jaar een Thomas Berg-roma…Lees verder op Wikipedia