Boek
Nederlands

Beestenboek : nu met nog meer beesten

+1
Beestenboek : nu met nog meer beesten
×
Beestenboek : nu met nog meer beesten Beestenboek : nu met nog meer beesten
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Reuzenboek met niet natuurlijk gekleurde tekeningen van allerlei dieren, gerangschikt volgens thema's. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Dieren
Titel
Beestenboek : nu met nog meer beesten
Auteur
Joëlle Jolivet Emmanuelle Grundmann
Vertaler
Pieter Van Oudheusden
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Zoologique
Editie
Jubileumeditie
Uitgever
[Amsterdam]: De Harmonie, 2022 | Andere uitgaven
45 p. : ill.
ISBN
9789463361460 (hardback)

Besprekingen

Boek op reuzenformaat met afbeeldingen van vierhonderd dieren. Deze zijn per twee pagina's ingedeeld in de omgeving waarin ze voorkomen (in de warmte, in de kou, in zoet water e.d.) of ze zijn gerangschikt naar uiterlijke kenmerken (met veren, met hoorns, met vlekken en strepen). Op de platen staan de afbeeldingen van de dieren met alleen hun naam erbij in heel kleine schuingedrukte letters. Er is verder geen enkele samenhang tussen de dieren op de pagina's, waardoor het een onsamenhangend en willekeurig gekozen geheel is geworden. De gekozen dieren zijn soms tamelijk ongewoon: b.v. platstaartgekko, wateropossum, steppelemming, schorpioenvis. De illustraties zijn niet fraai en ook de kleuren zijn niet natuurgetrouw. Achterin het boek is een alfabetisch register opgenomen van de afgebeelde dieren met een hele korte beschrijving erbij; dit is gedrukt in drie kolommen. Op elke dubbele pagina is een kameleon verstopt die een van de dieren imiteert. Vanaf ca. 8 jaar.

Beestenboek

Jolivet komt voor de twintigste verjaardag van haar Beestenboek met een nieuwe editie: Nu met nog meer beesten. Dat mag je gerust letterlijk opvatten: dit boek bevat 500 dieren in alle maten en kleuren. De hoofdstukken beslaan telkens een dubbele pagina, waar ook telkens een kameleon in verstopt zit. De hoofdstukken worden gevormd door een gemeenschappelijke karaktereigenschap (bijvoorbeeld 'In de kou', 'Voor er mensen waren' (met o.a. dino's), 'vlekjes en strepen').De prenten zijn warm van kleur, en door de tekentechniek zijn de dieren heel herkenbaar en toch versimpeld. De pagina's zijn goed gevuld waardoor het vinden van de kameleon knap lastig kan worden. Bij elk dier staat ook de naam van het dier. Die naam kan je dan gaan opzoeken achterin het boek, in een overzichtelijk (doch een béétje saai) register. Ideaal voor kinderen die net leren opzoeken in alfabetische registers. In de registers staat per dier ook een leuk weetje om de verschille…Lees verder