Boek
Nederlands

Het huis waar alles verdwijnt

Koen Stassijns (auteur)
+1
Het huis waar alles verdwijnt
×
Het huis waar alles verdwijnt Het huis waar alles verdwijnt

Het huis waar alles verdwijnt

Gedichten die de dichter schreef in het licht van een kankerdiagnose, reflecterend op angst voor de dood, verlies en de futiliteit van het bestaan, maar ook op het leven als een huis van hartstocht en liefde.
Titel
Het huis waar alles verdwijnt
Auteur
Koen Stassijns
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Atlas Contact, 2023
75 p.
ISBN
9789025463328 (paperback)

Besprekingen

Een dichtbundel als een metafoor voor het leven. ‘Het huis waar alles verdwijnt’ is voor Koen Stassijns een geheimzinnig huis vol passie, levenswil, en angst voor de dood in het licht van een kankerdiagnose. De gedichten confronteren de lezer met de futiliteit van het leven maar ook de particuliere waarde van ieder bestaan en de eigen herinneringen. Er wordt veel afscheid genomen en losgelaten — maar de liefde blijft overeind. De gedichten in de bundel zijn soms rauw, soms ontroerend en zijn geschreven in een lyrische stijl in een betrekkelijk traditionele vorm. Geschikt voor een literaire lezersgroep. Koen Stassijns (1953) is een Vlaamse dichter, vertaler, bloemlezer, performer en docent literaire creatie.

Over Koen Stassijns

Koen Stassijns (Ninove, 18 september 1953) is een Vlaamse dichter, schrijver, vertaler en docent literaire creatie.

Levensloop

Jeugd, opleiding en eerste werkervaring

Stassijns werd geboren en groeide op in Ninove, waar zijn vader werkzaam was als apotheker. In zijn kindertijd ontwikkelde Stassijns een angst voor de leegte. Hij worstelde met zijn triestheid, maar was niet suïcidaal. In 1968 vijftien jaar oud debuteerde hij met een eerste dichtbundel Het Achterland.

Na de Sint-Jozefscollege begon Stassijns in Aalst aan een rechtenstudie, terwijl hij zelf graag naar de toneelschool was gegaan. Hij was in die tijd ook zanger in een band, die een plaat opnam. Na enkele semesters stop hij met zijn studie, en gaat aan het werk in het bedrijfsleven. Op zijn twintigste in 1973 publiceerde hij nog tw…Lees verder op Wikipedia