Het bekende sprookje van Roodkapje in een eigentijds, Vlaams jasje. Via de cd of downloadcode te beluisteren. Vierkant prentenboek met een nieuwe versie van het sprookje, grappige tekeningen en een soundboard met geluiden. Vanaf ca. 5 jaar.
Extra onderwerp
luisterboeken, prentenboeken
Titel
Roodkapje / tekst Koen van Deun; illustraties en vormgeving Mark Borgions; muziek Florejan Verschueren; regie, muziekproductie en -mix Koen Brandt
Auteur
Koen Van Deun
Muziek
Koen Brandt Florejan Verschueren
Illustrator
Mark Borgions
Verteller
Warre Borgmans
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Het Geluidshuis, 2022
[40] p. : ill. + cd
Aantekening
Met QR-code naar een soundboard
ISBN
9789079040780 (hardback)

Besprekingen

Een vlotte uitvoering van het bekende sprookje. Het taalgebruik, het aanspreken van de lezer en het toevoegen van elementen zoals een steeds terugkerende staljongen, de truc van Roodkapjes ouders om haar binnen te houden (kijken welke wijzer van de klok het snelste gaat) geven deze uitvoering een hedendaags tintje. Het bevat enkele Vlaamse woorden en uitdrukkingen. Het verhaal is verdeeld in korte overzichtelijke hoofdstukken die zo geschreven zijn dat ze leuk zijn om voor te lezen. In de tekst staan ook symbolen die corresponderen met die op een website. Door deze aan te klikken hoor je oma, de jager, de wolf en verschillende geluiden, waardoor een soort hoorspel wordt. Op de bijgevoegde CD wordt het verhaal op een vlotte manier verteld, waardoor het verhaal tot leven komt. De verschillende figuren zijn ingesproken door Vlaamse acteurs. Een compleet boek in de serie ‘Er waren eensjes’, waarin ook Sneeuwwitje is verschenen. Voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Suggesties