Strip
Nederlands

Niet nog eens, Laura

Laura Janssens (auteur)
Cartoons en humoristische korte strips.
Titel
Niet nog eens, Laura
Auteur
Laura Janssens
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, © 2019
[96] p. : ill. + stickervel
ISBN
9789460018206 (paperback)

Besprekingen

Een smakelijk stripboek van een jonge striptekenares die bijna dertig is, over een jonge bijna-dertiger die ook Laura heet. Laura wil de kerstboom zo lang mogelijk laten staan, maakt zich boos over emoji's, wil lekker pizza eten, heeft even geen killer body, speelt met haar telefoon, kibbelt met haar vriend en geniet van de kleine dingen des levens. Zeer eigentijds, veel first world problems en vol humor. 't Boek zal voor veel twintigers en dertigers herkenbaar zijn. Kleine stripjes van één tot enkele plaatjes, steeds één verhaaltje/grapje per pagina. Bevat vrij veel vlaamsismen ('Amaai', 'Bon', 'Ça va met mij'), maar niet storend. Let op: er wordt goed gevloekt. Lekkere vlotte tekenstijl, heel kleurig, relatief veel tekst. Handzaam formaat. Opvolger van een eerder deel over Laura ('Niet nu Laura', 2018)*, maar los te lezen. De stripjes verschenen eerder online, met groot succes. Bevat een stickervel.

Over Laura Janssens

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Filip Naudts

Laura Janssens (2 februari 1990) is een Vlaams illustrator en cartooniste afkomstig uit Antwerpen. Ze is vooral bekend van de autobiografische webcomic Niet Nu Laura, met strips over alledaagse dingen en kroketten.

Door het succes van de webcomic kwam in 2018 het eerste Niet Nu Laura boek uit. In 2019 werd dit gevolgd door een tweede stripalbum, genaamd Niet nog eens, Laura. In het najaar van 2020 verscheen Het jaar van de hamster, een spin-off boek van haar populaire personages Philippe en Giovanni. Deze olijke hamsters kwamen tot stand tijdens het coronatumult in 2020.

Biografie

Na haar afstuderen begon Janssens met illustraties voor twee publicaties van de Vlaamse overheid in opdracht van Klasse, namelijk voor de jongerentijdschriften Maks! en Yeti. Twee jaar later werden de subsidies voor de tijdschriften stopgezet. Dit zette Janssens aan tot het publiceren van haar eigen webcomic op Instagra…Lees verder op Wikipedia