Strip
Nederlands

Broerosaurus rex

Øyvind Torseter (auteur), Laila De Groot (vertaler), Janna Kolff (vertaler)
Kleine Broer wordt gevraagd vanuit het natuurhistorisch museum om met de president mee te gaan naar de jungle om er de laatste nog levende dino te vangen. Beeldverhaal met zowel ballonstrips als paginagrote illustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Dinosaurussen
Titel
Broerosaurus rex
Auteur
Øyvind Torseter
Vertaler
Laila De Groot Janna Kolff
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Noors
Oorspr. titel
Mulanosaurus Rex
Uitgever
Amsterdam: De Harmonie, 2022
[98] p. : ill.
ISBN
9789463361569 (hardback)

Besprekingen

Kleine Broer wordt gevraagd vanuit het natuurhistorisch museum om met de president mee te gaan naar de jungle om er de laatste nog levende dino te vangen. Er is immers geen benzine meer te koop en enkel dino's kunnen voor een nieuwe voorraad zorgen. Het wordt een avontuurlijke tocht die helaas niet het verwachte resultaat oplevert. Leuk en grappig verhaal met absurdistische trekjes waarin Kleine Broer, een vermakelijk vermenselijkt dier, het hoofdpersonage is. De verteltrant varieert van prentenboek tot stripalbum in een opmerkelijk kleurgebruik. Het ontdekken meer dan waard.

Broerosaurus Rex

Kleine Broer is de nieuwe verantwoordelijke voor het Natuurhistorisch Museum. Om weer meer aantrek te genereren, zoekt hij naar een nieuwe dinosaurus. Door een vreemde samenloop van omstandigheden, komt hij tijdens zijn zoektocht in contact met de president. Die is op zoek naar benzine, en hij weet dat dinosaurusresten olie betekent. Ze beslissen om samen in de jungle op zoek te gaan om die dinosaurus te ontdekken. Maar niet alles loopt zoals gepland, want al snel komen ze oog in oog te staan met de dinosaurus die ze al zo lang aan het zoeken zijn ...Dit nieuwe verhaal van Kleine Broer is al de vijfde graphic novel van Øyvind Torseter, en ook hier herken je de typische, bevreemdende stijl goed. Het kleurgebruik en details zijn schaars maar weloverwogen ingezet. Het verhaal loopt niet zoals je het verwacht, en de expressies van de figuren zijn nooit extreem. Toch is het absoluut nooit simplistisch of vermoeiend kunstzinnig. Het schijnt niet alleen door in…Lees verder