Dvd
Engels

De zwanenprinses : er was eens een koninklijke familie

Richard Rich (regisseur), Brian Nissen (scenarist), J. Bateman (componist)

De zwanenprinses : er was eens een koninklijke familie

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Wanneer de geadopteerde Alice ontvoerd wordt, gaan prinses Odette, prins Derek en hun dierenvriendjes haar zoeken. Vanaf ca. 6 jaar.
Titel
De zwanenprinses : er was eens een koninklijke familie
Regisseur
Richard Rich
Scenarist
Brian Nissen
Componist
J. Bateman
Uniforme titel
The swan princess: a royal family tale
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, 2014
1 dvd-video
Speelduur
80 min.
Aantekening
Taalkeuze: o.a. Engels, Nederlands, Frans Ondertiteling: o.a. Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712609601923

Besprekingen

In deze animatiefilm* in de serie 'Zwanenprinses' adopteren de vrolijke prinses Odette en prins Derek het meisje Alice. Wanneer Alice kort erna ontvoerd wordt gaan de prins en prinses en hun dierenvriendjes op pad. Uiteindelijk loopt het goed af. De film is nagesynchroniseerd in het Nederlands, de liedjes zijn nog in de originele uitvoering, Engels. Deze serie is niet heel bekend. Voor kinderen tussen 6 en 8 jaar een prima verhaal.

Over Richard Rich

Richard Rich (1496 – Rochford, 12 juni 1567) was een Engels politicus die onder Eduard VI van Engeland Lord Chancellor was.

Biografie

Er is weinig bekend over het vroege leven van Richard Rich. Zo noemen bronnen verschillende geboorteplaatsen en families waarin hij geboren zou zijn. Hij heeft waarschijnlijk gestudeerd op de Universiteit van Cambridge. In 1516 ging hij als jurist in Londen aan het werk. Dertien jaar later werd hij met behulp van Thomas Audley lid van het Engelse parlement. In 1533 kwam hij in dienst van Thomas Cromwell. Onder diens leiding had hij ook een belangrijk deel in de processen tegen Thomas More en bisschop John Fisher.

In 1536 werd hij benoemd tot Speaker van het Britse Lagerhuis. Een paar jaar later had hij een belangrijk aandeel in de val van Thomas Cromwell. Rich was assistent-executeur van het testament van Hendrik VIII. Hierdoor ontving hij grote stukken land en werd hij Baron Rich. Ook verwie…Lees verder op Wikipedia