Boek
Nederlands

Bella Italia

Suzanne Vermeer (auteur)
Tijdens een vakantie aan het Gardameer raken een Nederlands echtpaar en hun 11-jarige zoon Niels betrokken bij enkele geheimzinnige moorden.
Titel
Bella Italia
Auteur
Suzanne Vermeer
Taal
Nederlands
Editie
4
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2011
226 p.
ISBN
9789022999875 (paperback)

Besprekingen

Naar verluidt is Suzanne Vermeer het pseudoniem van de in juni 2011 overleden auteur Paul Goeken, die in 2002 debuteerde met een eerste thriller onder zijn eigen naam. Na vier titels besloot hij om zijn volgende boeken onder een pseudoniem uit te brengen. Suzanne Vermeer genoot de reputatie om jaarlijks twee boeken uit te brengen, goed voor een zomer- en een wintervakantie.
In Bella Italia stemmen Hans en Petra Kolwijn in met het voorstel van hun elfjarige zoon Niels om de jaarlijkse zomervakantie door te brengen op een camping in de buurt van het Gardameer in Italië. Niels geniet van de campingsfeer en sluit vriendschap met Thijs via wid hij ook het Duitse jongetje Mats leert kennen. Op een avond worden Niels en Mats vermist. Hans, de vader van Niels, trekt op onderzoek uit en treft een vreemde man aan die gebogen staat over het dode lichaam van Mats. Hans achtervolgt de vermoedelijke dader, maar deze komt tijdens zijn vlucht om het leven. Niels wordt in de nabije omgevin…Lees verder
Hans en Petra gaan met hun 11-jarige zoon kamperen aan het Gardameer. Niels maakt al gauw vriendjes en vermaakt zich opperbest. Als hij op een avond niet op de afgesproken tijd terug is, gaan ze op zoek en treffen hun zoon in shock naast het lijk van een ander jongetje aan. Ernaast staat een man, een zwerverachtig type. Hans gaat de man achterna, wat slecht afloopt. De politie neemt aan dat de man de moord heeft gepleegd, dus de zaak wordt snel afgerond. Thuisgekomen moet de getraumatiseerde Niels echter wel in therapie. Een paar maanden later wordt bij het Gardameer opnieuw een moord gepleegd en de Italiaanse politie roept de hulp in van Niels en zijn ouders. Dan gaat het mis. Vlot geschreven vakantiethriller van een immens populaire thrillerschrijfster, stijl en plot zijn matig; 'grotere flutboeken zijn er tussen de Nederlandse vrouwenthrillers niet te vinden', oordeelt VN's Detective & Thrillergids. Lezers smullen echter van Vermeers boeken (allemaal bestsellers) die weinig inspann…Lees verder

Over Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer is een schrijverspseudoniem in het thriller genre, waaronder verschillende schrijvers gepubliceerd hebben. Tot zijn overlijden in 2011 ging schrijver Paul Goeken achter het pseudoniem schuil. Na zijn dood werd de naam overgenomen door een door uitgeverij A.W. Bruna Uitgevers onbekend gehouden schrijver of schrijfster.

Historie

Nadat Goeken in 2006 het boek All-inclusive schreef, werd in samenspraak met de uitgeverij besloten om het boek niet onder zijn eigen naam maar onder het pseudoniem Suzanne Vermeer uit te brengen. Dit gebeurde in het diepste geheim: slechts enkele personen uit de kennissenkring van Goeken en bij de uitgeverij waren op de hoogte van de identiteit van Vermeer. Vermeer werd gepresenteerd als een in 1968 in Nijmegen geboren schrijfster die na een studie Spaans aan de Universiteit van Amsterdam naar Barcelona was verhuisd.

De boeken van Vermeer kenmerken zich doordat ze vakan…Lees verder op Wikipedia