Boek
Nederlands

Gletsjer

Suzanne Vermeer (auteur)
Een vrouw gaat met haar zus op skivakantie in Duitsland. Wanneer haar zus verongelukt, vermoedt ze dat er opzet in het spel is en gaat ze op onderzoek uit.
Titel
Gletsjer
Auteur
Suzanne Vermeer
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, copyright 2022
319 p.
ISBN
9789400514508 (paperback)

Besprekingen

Een thriller van Suzanne Vermeer met een winters thema. Maaike gaat met haar zus Judith op skivakantie in Duitsland. In voorgaande jaren gingen de zussen jaarlijks op skivakantie in Garmisch-Partenkirchen, maar door Judiths politieke carrière zijn zulke reisjes niet meer mogelijk. Wanneer Judith verongelukt, vermoedt Maaike dat er opzet in het spel is en gaat ze op onderzoek uit. Vlot en toegankelijk geschreven.Suzanne Vermeer is het pseudoniem van de in juni 2011 overleden auteur Paul Goeken. In overleg met zijn familie is besloten om de boeken van Suzanne Vermeer voort te zetten. Alle titels van Vermeer hebben de bestsellerlijst gehaald en twee titels werden genomineerd voor de NS Publieksprijs.

Over Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer is een schrijverspseudoniem in het thriller genre, waaronder verschillende schrijvers gepubliceerd hebben. Tot zijn overlijden in 2011 ging schrijver Paul Goeken achter het pseudoniem schuil. Na zijn dood werd de naam overgenomen door een door uitgeverij A.W. Bruna Uitgevers onbekend gehouden schrijver of schrijfster.

Historie

Nadat Goeken in 2006 het boek All-inclusive schreef, werd in samenspraak met de uitgeverij besloten om het boek niet onder zijn eigen naam maar onder het pseudoniem Suzanne Vermeer uit te brengen. Dit gebeurde in het diepste geheim: slechts enkele personen uit de kennissenkring van Goeken en bij de uitgeverij waren op de hoogte van de identiteit van Vermeer. Vermeer werd gepresenteerd als een in 1968 in Nijmegen geboren schrijfster die na een studie Spaans aan de Universiteit van Amsterdam naar Barcelona was verhuisd.

De boeken van Vermeer kenmerken zich doordat ze vakan…Lees verder op Wikipedia