Boek
Nederlands

Het paradijs

Suzanne Vermeer (auteur)
Als haar zoon tijdens zijn vakantie in Griekenland vermist raakt, gaat zijn moeder naar hem op zoek.
Titel
Het paradijs
Auteur
Suzanne Vermeer
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2017
349 p.
ISBN
9789400507708 (paperback)

Besprekingen

Student Mark is de veelbelovende zoon van alleenstaande moeder Liza Roozenboom. Tijdens zijn vakantie op het Griekse eiland Corfu raakt hij vermist. Als de ongeruste Liza al weken niets van de anders zo betrouwbare Mark heeft gehoord, reist ze naar Griekenland om hem te zoeken. Bij de plaatselijke politie stuit ze op een muur van onwil, die de vermissing af doen als een jongen die de vrijheid wil. Dit wordt versterkt door het verhaal van vriend Fedde, volgens wie Mark is gaan backpacken met een meisje dat hij daar heeft ontmoet. Na een jaar, waarin Liza enkel wat vreemde mailtjes van Mark ontving, krijgt ze een telefoontje uit Griekenland. Er is toch een politieman die haar ongerustheid serieus neemt. Hij heeft iets ontdekt, en Liza reist opnieuw af naar Corfu. Lichtelijk voorspelbaar, maar desondanks een redelijk spannende vlot leesbare thriller, verteld vanuit wisselend perspectief. In het laatste hoofdstuk en de epiloog is Liza de ik-persoon. De karakters zijn redelijk uitgewerkt. …Lees verder

Over Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer is een schrijverspseudoniem in het thriller genre, waaronder verschillende schrijvers gepubliceerd hebben. Tot zijn overlijden in 2011 ging schrijver Paul Goeken achter het pseudoniem schuil. Na zijn dood werd de naam overgenomen door een door uitgeverij A.W. Bruna Uitgevers onbekend gehouden schrijver of schrijfster.

Historie

Nadat Goeken in 2006 het boek All-inclusive schreef, werd in samenspraak met de uitgeverij besloten om het boek niet onder zijn eigen naam maar onder het pseudoniem Suzanne Vermeer uit te brengen. Dit gebeurde in het diepste geheim: slechts enkele personen uit de kennissenkring van Goeken en bij de uitgeverij waren op de hoogte van de identiteit van Vermeer. Vermeer werd gepresenteerd als een in 1968 in Nijmegen geboren schrijfster die na een studie Spaans aan de Universiteit van Amsterdam naar Barcelona was verhuisd.

De boeken van Vermeer kenmerken zich doordat ze vakan…Lees verder op Wikipedia