Boek
Nederlands

Het strandhuis

Suzanne Vermeer (auteur)
Drie voormalige vriendinnen zoeken elkaar weer op als ze alle drie worden gestalkt door iemand uit hun gezamenlijk verleden.
Titel
Het strandhuis
Auteur
Suzanne Vermeer
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2019
320 p.
ISBN
9789400510074 (paperback)

Besprekingen

Drie vrouwen delen een geheim uit het verleden. Gemma is een bekende thrillerauteur. De druk wordt haar te veel en ze gaat naar Sardinië om daar te schrijven. Patricia, lobbyist in Brussel, verliest haar grote liefde. Claire, topadvocate in Berlijn, richt zich op haar carrière in plaats van op haar gezin. Ze worden alle drie gestalkt en ze vermoeden dat het door iemand uit hun gezamenlijke verleden is, van wie ze dachten dat hij uitgeschakeld was. Hierdoor nemen ze weer contact met elkaar op en komen bijeen in Sardinië. Het stalken blijft. Gesterkt door hun vriendschap gaan ze de strijd aan. Een journaliste en politieman raken erbij betrokken. Het gevaar komt tot een climax. Een politieonderzoek volgt en het verleden komt naar boven. Meeslepende thriller die leest als een luchtig vakantieboek van de succesvolle Vermeer, pseudoniem voor de overleden Paul Goeken. De verhaallijnen van de verschillende personages houden de aandacht vast. Laagdrempelig, maar minder sterk en spannend dan ee…Lees verder

Over Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer is een schrijverspseudoniem in het thriller genre, waaronder verschillende schrijvers gepubliceerd hebben. Tot zijn overlijden in 2011 ging schrijver Paul Goeken achter het pseudoniem schuil. Na zijn dood werd de naam overgenomen door een door uitgeverij A.W. Bruna Uitgevers onbekend gehouden schrijver of schrijfster.

Historie

Nadat Goeken in 2006 het boek All-inclusive schreef, werd in samenspraak met de uitgeverij besloten om het boek niet onder zijn eigen naam maar onder het pseudoniem Suzanne Vermeer uit te brengen. Dit gebeurde in het diepste geheim: slechts enkele personen uit de kennissenkring van Goeken en bij de uitgeverij waren op de hoogte van de identiteit van Vermeer. Vermeer werd gepresenteerd als een in 1968 in Nijmegen geboren schrijfster die na een studie Spaans aan de Universiteit van Amsterdam naar Barcelona was verhuisd.

De boeken van Vermeer kenmerken zich doordat ze vakan…Lees verder op Wikipedia