Boek
Nederlands
Na 25 jaar wordt de zaak van een vermiste tiener opnieuw geopend.
Titel
IJskoud
Auteur
Suzanne Vermeer
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2018
317 p.
ISBN
9789400510067 (paperback)

Besprekingen

Johanna van Vliet verdwijnt in 1993 op zestienjarige leeftijd en is tot op de dag vandaag nog niet gevonden. Nu vijfentwintig jaar later wordt de zaak opnieuw heropend en neemt inspecteur Ben de Groot wederom de leiding op zich. Wanneer Ben de Groot de familie hierover inlicht, reageren ze ontdaan en onaangenaam verrast. Alleen de 23-jarige Olivia, het nichtje van Johanna, is nieuwsgierig wat er met haar tante is gebeurd en besluit zelf op onderzoek uit te gaan. De sporen leiden naar Denemarken en Groenland en hoe meer ze te weten komt over Johanna’s verleden, hoe meer haar eigen leven in gevaar komt. Het verhaal is opgedeeld in drie delen en in verschillende perspectieven beschreven. Het boek is spannend tot aan het aan eind en het plot is verrassend. Thriller van Suzanne Vermeer, een pseudoniem waarachter oorspronkelijk Paul Goeken (1962-2011) schuilging, na zijn dood worden de Suzanne Vermeer-thrillers geschreven door een onbekende auteur (auteurs). Voor een breed publiek.

Over Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer is een schrijverspseudoniem in het thriller genre, waaronder verschillende schrijvers gepubliceerd hebben. Tot zijn overlijden in 2011 ging schrijver Paul Goeken achter het pseudoniem schuil. Na zijn dood werd de naam overgenomen door een door uitgeverij A.W. Bruna Uitgevers onbekend gehouden schrijver of schrijfster.

Historie

Nadat Goeken in 2006 het boek All-inclusive schreef, werd in samenspraak met de uitgeverij besloten om het boek niet onder zijn eigen naam maar onder het pseudoniem Suzanne Vermeer uit te brengen. Dit gebeurde in het diepste geheim: slechts enkele personen uit de kennissenkring van Goeken en bij de uitgeverij waren op de hoogte van de identiteit van Vermeer. Vermeer werd gepresenteerd als een in 1968 in Nijmegen geboren schrijfster die na een studie Spaans aan de Universiteit van Amsterdam naar Barcelona was verhuisd.

De boeken van Vermeer kenmerken zich doordat ze vakan…Lees verder op Wikipedia