Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Lentevuur

Suzanne Vermeer (auteur)
Als een vrouw op vakantie gaat naar het landhuis van haar pas overleden oma in Tsjechie͏̈ en vlak voor de aankomst daar een Tsjechische vrouw aanrijdt, reageert de politie heel intimiderend en wordt er bovendien ingebroken in het landhuis.
Titel
Lentevuur
Auteur
Suzanne Vermeer
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2020
175 p. + envelop met codes om het geheim van de familie Chorinsky te kraken
ISBN
9789400511781 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Julia van Galen gaat met haar nichtje Irene en vriendin Sofie op vakantie naar het landhuis van haar grootmoeder Eva in Tsjechië. Eva Chorinsky is kort daarvoor op 93-jarige leeftijd overleden. Het vervallen landhuis zal door de erfgenamen worden verkocht. Maar net voor hun aankomst rijdt Julia een jonge Tsjechische vrouw aan, die in coma raakt. De vrouw blijkt een goede bekende van Julia’s oma te zijn. De politie reageert erg vijandig en intimiderend. Nadat er ingebroken wordt in het landhuis, besluit Julia uit te zoeken wat er aan de hand is. Een zoektocht die erg gevaarlijk blijkt te zijn. Na het overlijden van Paul Goeken in 2011, de auteur achter het pseudoniem Suzanne Vermeer, werd de reeks boeken door anonieme auteurs voortgezet. ‘Lentevuur’ is geen superspannende thriller, maar wel biedt het boek, zoals de andere boeken van Vermeer, vlot en toegankelijk geschreven vakantielectuur.

Over Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer is een schrijverspseudoniem in het thriller genre, waaronder verschillende schrijvers gepubliceerd hebben. Tot zijn overlijden in 2011 ging schrijver Paul Goeken achter het pseudoniem schuil. Na zijn dood werd de naam overgenomen door een door uitgeverij A.W. Bruna Uitgevers onbekend gehouden schrijver of schrijfster.

Historie

Nadat Goeken in 2006 het boek All-inclusive schreef, werd in samenspraak met de uitgeverij besloten om het boek niet onder zijn eigen naam maar onder het pseudoniem Suzanne Vermeer uit te brengen. Dit gebeurde in het diepste geheim: slechts enkele personen uit de kennissenkring van Goeken en bij de uitgeverij waren op de hoogte van de identiteit van Vermeer. Vermeer werd gepresenteerd als een in 1968 in Nijmegen geboren schrijfster die na een studie Spaans aan de Universiteit van Amsterdam naar Barcelona was verhuisd.

De boeken van Vermeer kenmerken zich doordat ze vakan…Lees verder op Wikipedia