Boek
Nederlands

Mont Blanc

Suzanne Vermeer (auteur)
Als Laura met haar vriend Tim en zijn zakenpartner op wintersportvakantie gaat, komt ze voor verrassingen te staan.
Titel
Mont Blanc
Auteur
Suzanne Vermeer
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Bruna, 2015
304 p.
ISBN
9789400504707 (paperback) 9789400506411 (paperback)

Besprekingen

Laura gaat samen met haar vriend Tim en zijn zakenpartner Sander op vakantie naar Frankrijk. Sander blijkt iets te verbergen, uiteindelijk loopt hun leven daardoor gevaar. Het verhaal zit vol verrassingen en onverwachte plotwendingen. Laura vertrouwt Sander niet, maar ook Tim heeft een geheim. Het hele verhaal is best spannend, maar nogal warrig en niet echt geloofwaardig. Als het ene geheim is opgelost, komt er weer een nieuw. Vooral het einde is tamelijk gezocht. Ook de personages komen niet goed uit de verf en veel vragen blijven onbeantwoord. Uiteindelijk roept het verhaal meer vragen op dan er beantwoord worden en blijft de lezer achter met het gevoel dat het idee leuk was, maar de uitwerking niet zo geslaagd. Vakantiethriller, deel in een reeks ‘Winterthrillers’, afzonderlijk te lezen. Suzanne Vermeer is pseudoniem van de in 2011 overleden auteur Paul Goeken die ook enkele thrillers onder zijn eigen naam publiceerde. De boeken van Vermeer worden nu door een onbekende auteur gesc…Lees verder

Over Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer is een schrijverspseudoniem in het thriller genre, waaronder verschillende schrijvers gepubliceerd hebben. Tot zijn overlijden in 2011 ging schrijver Paul Goeken achter het pseudoniem schuil. Na zijn dood werd de naam overgenomen door een door uitgeverij A.W. Bruna Uitgevers onbekend gehouden schrijver of schrijfster.

Historie

Nadat Goeken in 2006 het boek All-inclusive schreef, werd in samenspraak met de uitgeverij besloten om het boek niet onder zijn eigen naam maar onder het pseudoniem Suzanne Vermeer uit te brengen. Dit gebeurde in het diepste geheim: slechts enkele personen uit de kennissenkring van Goeken en bij de uitgeverij waren op de hoogte van de identiteit van Vermeer. Vermeer werd gepresenteerd als een in 1968 in Nijmegen geboren schrijfster die na een studie Spaans aan de Universiteit van Amsterdam naar Barcelona was verhuisd.

De boeken van Vermeer kenmerken zich doordat ze vakan…Lees verder op Wikipedia