Boek
Nederlands

Souvenir

Suzanne Vermeer (auteur)
Als een aan alzheimer lijdende vrouw tijdens een vakantie plots verdwijnt en de politie niets wil doen, gaat haar meereizende dochter op onderzoek uit.
Onderwerp
Italië
Titel
Souvenir
Auteur
Suzanne Vermeer
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2020
318 p.
ISBN
9789400511026 (paperback)

Besprekingen

Nienke en haar zus Noor geven hun nog jonge, maar al aan alzheimer lijdende moeder Carolien voor haar verjaardag een verzorgde week met kookcursus in Umbrië cadeau. Nienke, die haar mantelzorger is, zal met haar meegaan en laat haar zoontje Levi die week onder de hoede van Noor achter in Nederland. Carolien heeft als tiener een aantal jaren in Florence gewoond en is dol op Italië. Alles lijkt in eerste instantie op rolletjes te lopen en zelfs Kevin, Nienke's ex, heeft het niet kunnen verpesten. In Italië genieten ze met volle teugen, totdat Carolien op een ochtend opeens verdwenen is. Tegelijkertijd loopt thuis ook van alles mis. De lakse houding van de politie is zó frustrerend dat Nienke, helemaal overstuur, zelf op onderzoek uitgaat. En wat ze dan ontdekt, had ze nooit kunnen vermoeden. Spannende zomerthriller van Suzanne Vermeer, pseudoniem van de anonieme opvolger(s) van de in 2011 overleden Paul Goeken. Na het onthullende slot vormt de epiloog een intrigerende inleiding op het …Lees verder

Over Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer is een schrijverspseudoniem in het thriller genre, waaronder verschillende schrijvers gepubliceerd hebben. Tot zijn overlijden in 2011 ging schrijver Paul Goeken achter het pseudoniem schuil. Na zijn dood werd de naam overgenomen door een door uitgeverij A.W. Bruna Uitgevers onbekend gehouden schrijver of schrijfster.

Historie

Nadat Goeken in 2006 het boek All-inclusive schreef, werd in samenspraak met de uitgeverij besloten om het boek niet onder zijn eigen naam maar onder het pseudoniem Suzanne Vermeer uit te brengen. Dit gebeurde in het diepste geheim: slechts enkele personen uit de kennissenkring van Goeken en bij de uitgeverij waren op de hoogte van de identiteit van Vermeer. Vermeer werd gepresenteerd als een in 1968 in Nijmegen geboren schrijfster die na een studie Spaans aan de Universiteit van Amsterdam naar Barcelona was verhuisd.

De boeken van Vermeer kenmerken zich doordat ze vakan…Lees verder op Wikipedia