Boek
Nederlands

Winterberg

Suzanne Vermeer (auteur)
Drie nichtjes, die samen een hotel hebben gee͏̈rfd, krijgen ruzie; dan blijkt de volgende dag een van hen vermoord te zijn.
Titel
Winterberg
Auteur
Suzanne Vermeer
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2014
259 p.
ISBN
9789400503434 (paperback) 9789400505100 (paperback)

Besprekingen

Sophie, een docente chemie en wiskunde, is gehuwd met Daan, een zelfstandig boekhouder, die het door de economische crisis financieel moeilijk krijgt. Wanneer Sophie verneemt dat ze in het testament van haar overleden tante staat, beschouwt ze dit als een godsgeschenk. Ze moeten er wel voor naar het Duitse Winterberg waar haar tante een hotel bezit. Dat wordt na haar dood gerund door weduwnaar Dieter, nicht Isa die een diploma hotelmanagement bezit en manusje-van-alles Mara. Het voorlezen van het testament zorgt voor een schok: Eva laat het hotel na aan Dieter en de nichtjes Sophie, Isa en Lieke. Het appartement dat Isa betrekt, zal door loting 's anderendaags aan een van de nichtjes worden toegewezen. Isa trekt zich boos terug op haar kamer en komt niet opdagen voor de loting. Later vindt Sophie haar vermoord op haar kamer terug. Daan wordt door de Duitse politie opgepakt als verdachte. Niemand schijnt zijn verhaal over geheime gangen en spionnetjes waardoor de gasten kunnen worden b…Lees verder
Als blijkt dat drie nichtjes een hotel geërfd hebben, krijgen ze ruzie. De volgende dag is een van de vrouwen vermoord. De echtgenoot van een van de nichtjes heeft financiële problemen en de politie verdenkt hem al snel. Hij wordt op een intimiderende manier verhoord en hij gaat zelf twijfelen aan zijn onschuld. Zijn vrouw gaat intussen zelf op onderzoek uit waardoor haar leven in gevaar komt. Deze thriller zit vol ouderwetse spanning: een somber, afgelegen hotel, verborgen brieven, geheime gangen en een bloedige moord. Het verhaal wordt afgewisseld met brieven aan de overleden tante, eigenares van het hotel. Hierdoor wordt de lezer op een dwaalspoor gebracht, het blijkt toch allemaal anders te zijn dan men verwacht. Het verhaal bestrijkt een periode van enkele dagen waarin heel veel gebeurt. Voor liefhebbers van een degelijke thriller. Normale druk.

Over Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer is een schrijverspseudoniem in het thriller genre, waaronder verschillende schrijvers gepubliceerd hebben. Tot zijn overlijden in 2011 ging schrijver Paul Goeken achter het pseudoniem schuil. Na zijn dood werd de naam overgenomen door een door uitgeverij A.W. Bruna Uitgevers onbekend gehouden schrijver of schrijfster.

Historie

Nadat Goeken in 2006 het boek All-inclusive schreef, werd in samenspraak met de uitgeverij besloten om het boek niet onder zijn eigen naam maar onder het pseudoniem Suzanne Vermeer uit te brengen. Dit gebeurde in het diepste geheim: slechts enkele personen uit de kennissenkring van Goeken en bij de uitgeverij waren op de hoogte van de identiteit van Vermeer. Vermeer werd gepresenteerd als een in 1968 in Nijmegen geboren schrijfster die na een studie Spaans aan de Universiteit van Amsterdam naar Barcelona was verhuisd.

De boeken van Vermeer kenmerken zich doordat ze vakan…Lees verder op Wikipedia