Boek
Nederlands

Zomeravond

Suzanne Vermeer (auteur)
+1
Zomeravond
×
Zomeravond Zomeravond
In de reeks:
Genre:
Als Lauren Martens 12 jaar na de dood van haar zus de kans krijgt om achter de waarheid te komen, blijkt dit echter complexer en gevaarlijker dan zij had verwacht.
Titel
Zomeravond
Auteur
Suzanne Vermeer
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, copyright 2021
318 p.
ISBN
9789400513570 (paperback)

Besprekingen

Lauren Martens is met haar ouders en haar zusje Celeste op vakantie in Frankrijk. Als Celeste niet terugkeert van hun avond naar de discotheek, wordt er een politieonderzoek gestart. Een week later vindt men haar lichaam en wordt verdachte Julien opgepakt en veroordeeld. Twaalf jaar later staat Franse journaliste Nadine Dubois bij Lauren, nu hulpofficier van justitie, op de stoep. Zij maakt een populaire true crime-podcast en is benaderd door de advocaat van Julien. Hij zegt onschuldig te zijn en heeft hiervoor bewijs. Samen met Nadine keert Lauren terug naar de plek des onheils. Al snel blijkt echter niets te zijn wat het lijkt. Spannende thriller. De plot is goed opgebouwd. Daarnaast maken de personages een duidelijke ontwikkeling door. Hoewel het verhaal soms wat voorspelbaar is, wordt de spanning goed opgebouwd en is de schrijfstijl vlot.

Over Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer is een schrijverspseudoniem in het thriller genre, waaronder verschillende schrijvers gepubliceerd hebben. Tot zijn overlijden in 2011 ging schrijver Paul Goeken achter het pseudoniem schuil. Na zijn dood werd de naam overgenomen door een door uitgeverij A.W. Bruna Uitgevers onbekend gehouden schrijver of schrijfster.

Historie

Nadat Goeken in 2006 het boek All-inclusive schreef, werd in samenspraak met de uitgeverij besloten om het boek niet onder zijn eigen naam maar onder het pseudoniem Suzanne Vermeer uit te brengen. Dit gebeurde in het diepste geheim: slechts enkele personen uit de kennissenkring van Goeken en bij de uitgeverij waren op de hoogte van de identiteit van Vermeer. Vermeer werd gepresenteerd als een in 1968 in Nijmegen geboren schrijfster die na een studie Spaans aan de Universiteit van Amsterdam naar Barcelona was verhuisd.

De boeken van Vermeer kenmerken zich doordat ze vakan…Lees verder op Wikipedia