Boek
Nederlands

De lava zoo

Tjerk Noordraven (auteur), Jacqueline van Rhijn (illustrator)
+1
De lava zoo
×
De lava zoo De lava zoo
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Jindra (13, ik-persoon) is op vakantie in Mexico als hij een noodoproep krijgt. Hij moet naar de Mexicaanse Monster Zoo, die op een vulkaaneiland ligt, om allerlei levensgevaarlijke monsters in bedwang te houden. Met veel stripachtige zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Griezels, Dierentuinen
Titel
De lava zoo
Auteur
Tjerk Noordraven
Illustrator
Jacqueline van Rhijn
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Moon, copyright 2021
260 p. : ill.
ISBN
9789048857111 (hardback)

Besprekingen

Jindra (13, ik-persoon) is monsterwaker in de ondergrondse Monster Zoo en druk bezig met het verzorgen van Vuurbal, een draakje. Zijn moeder, die niet weet dat Jindra monsterwaker is, wil dat hij meegaat op een uitgestelde huwelijksreis naar Mexico. Aldaar krijgt Jindra via een hologram een verontrustende opdracht. In de Mexicaanse Monster Zoo, gevestigd op een vulkaaneiland, staat het eten onaangeroerd. Indra wordt op missie gestuurd. Samen met Zora moet hij de lampalugua en andere levensgevaarlijke monsters beteugelen, maar dat is lang niet alles. Spannend en actierijk verhaal, gelardeerd met de nodige humor. Aantrekkelijke vormgeving: overzichtelijke lay-out, groot lettertype met gevarieerde typografie, bijschriften bij monsters of personages en veel stripachtige computertekeningen in zwart-wit. Het is uitnodigend om de gevisualiseerde monsters te bekijken. Derde boek uit de reeks 'Monster Zoo', na 'Op trollenjacht’. Voorkennis van de vorige twee delen is prettig, maar niet strikt …Lees verder

Over Tjerk Noordraven

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Nynke de Groot

Tjerk Tijmen André Noordraven (Nijmegen, 4 februari 1987) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. In het openbaar draagt hij altijd een opgezette vleerhond op zijn schouder.

Loopbaan

Noordraven groeide op in Nijmegen. Na de middelbare school woonde hij twee jaar lang in Italië, waar hij Italiaanse letterkunde studeerde. Daarna kwam hij terug naar Nederland voor een studie Nederlandse taal en cultuur. Na zijn studie werkte hij als redacteur van boeken, tot hij in 2017 debuteerde als kinderboekenschrijver.

Hij debuteerde in juni 2017 met Het nieuwe spookhuis (9+), het eerste boek uit de serie De engste serie ooit. Al na een week kreeg het boek een tweede druk. In januari 2018 volgde De Transsylvanië Express. Daarna volgden nog meer delen. In totaal krijgt de serie acht delen.

In 2018 stond hij met zijn debuut in de finale van de Hotze de Roosprijs.

In najaar 2018 werd zijn boek Het nieuw…Lees verder op Wikipedia