Boek
Nederlands

Op trollenjacht

Tjerk Noordraven (auteur), Jacqueline van Rhijn (illustrator)
+1
Op trollenjacht
×
Op trollenjacht Op trollenjacht
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De vader van Jindra (13, ik-persoon) is monsterwaker en ligt in het ziekenhuis wegens een gifbeet. Daarom gaat Jindra op monsterjacht. Samen met Siggy moet hij in Noorwegen een grote groep trollen vangen. Met veel stripachtige zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Griezels
Titel
Op trollenjacht
Auteur
Tjerk Noordraven
Illustrator
Jacqueline van Rhijn
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Moon, © 2021
204 p. : ill.
ISBN
9789048857081 (hardback)

Besprekingen

De vader van Jindra (13, ik-persoon) is monsterwaker en ligt nog in het ziekenhuis wegens een gifbeet. Nu moet Jindra voor het eerst op monsterjacht. Hij krijgt contact met Siggy van de Monster Zoo in Denemarken en moet via Denemarken naar Noorwegen reizen om aldaar bostrollen te vangen. Een reis met Freya, een reuzenvogel als vervoermiddel, is de start van zijn avontuur. Eenmaal op de plek des onheils gearriveerd komt Jindra in grote problemen, zeker als blijkt dat er een nog reusachtigere bergtrol ten tonele verschijnt. De lay-out van het tweede deel in de serie ‘Monster zoo’ is gelijk aan die van deel 1, ‘Voedertijd’* (2020): zeer ruime bladspiegel met overzichtelijke indeling, talrijke in grijstinten uitgevoerde zwart-witillustraties in stripachtige stijl, speelse typografie en ingekaderde informatie over diverse wezens. Omdat dit verhaal het eerste is met Jindra als monsterwaker kan het prima zelfstandig gelezen worden. Het is een afgerond griezelavontuur, maar zeker niet Jindra’…Lees verder

Over Tjerk Noordraven

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Nynke de Groot

Tjerk Tijmen André Noordraven (Nijmegen, 4 februari 1987) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. In het openbaar draagt hij altijd een opgezette vleerhond op zijn schouder.

Loopbaan

Noordraven groeide op in Nijmegen. Na de middelbare school woonde hij twee jaar lang in Italië, waar hij Italiaanse letterkunde studeerde. Daarna kwam hij terug naar Nederland voor een studie Nederlandse taal en cultuur. Na zijn studie werkte hij als redacteur van boeken, tot hij in 2017 debuteerde als kinderboekenschrijver.

Hij debuteerde in juni 2017 met Het nieuwe spookhuis (9+), het eerste boek uit de serie De engste serie ooit. Al na een week kreeg het boek een tweede druk. In januari 2018 volgde De Transsylvanië Express. Daarna volgden nog meer delen. In totaal krijgt de serie acht delen.

In 2018 stond hij met zijn debuut in de finale van de Hotze de Roosprijs.

In najaar 2018 werd zijn boek Het nieuw…Lees verder op Wikipedia