Boek
Nederlands

Voedertijd

Tjerk Noordraven (auteur), Jacqueline Van Rhijn (illustrator)
+1
Voedertijd
×
Voedertijd Voedertijd
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De vader van Jindra (13, ik-persoon) werkt in de dierentuin. Als hij met een enorme giftand in zijn arm in het ziekenhuis belandt, vertelt hij Jindra zijn geheim: hij is eigenlijk monsterwaker. Jindra is de enige die zijn taak kan overnemen en het antigif kan bemachtigen. Met veel stripachtige zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Griezels, Dierentuinen
Titel
Voedertijd
Auteur
Tjerk Noordraven
Illustrator
Jacqueline Van Rhijn
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Moon, © 2020
203 p. : ill.
ISBN
9789048857050 (hardback)

Besprekingen

Brugklasser Jindra (13, ik-persoon) heeft een vader die werkt als hoofdoppasser in de dierentuin, een plek waar het gezin voor de scheiding zelfs woonde. Dan hoort hij dat zijn vader in het ziekenhuis is opgenomen met een gigantische giftand in zijn arm, waardoor de huid eromheen gitzwart wordt. Jindra moet van pa een antiserum bemachtigen in een complex onder de dierentuin waar monsterlijke wezens zitten die niet vrij rond kunnen lopen. Zijn vader blijkt namelijk monsterwaker te zijn, een oppasser die deze wezens verzorgt en bewaakt. Omdat pa niets meer kan, moet Jindra die gevaarlijke taak op zich nemen. Bibberend en rillend van angst begeeft hij zich naar die onderwereld. Speelse lay-out met een ruime interlinie, veel stripachtige zwart-witillustraties, afwisselende typografie, kaders met kenmerken van de dieren die zich in het geheime complex onder de dierentuin bevinden. In het tweede deel van het verhaal wordt veel aandacht besteed aan de beschrijving van de afschrikwekkende wez…Lees verder

Over Tjerk Noordraven

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Nynke de Groot

Tjerk Tijmen André Noordraven (Nijmegen, 4 februari 1987) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. In het openbaar draagt hij altijd een opgezette vleerhond op zijn schouder.

Loopbaan

Noordraven groeide op in Nijmegen. Na de middelbare school woonde hij twee jaar lang in Italië, waar hij Italiaanse letterkunde studeerde. Daarna kwam hij terug naar Nederland voor een studie Nederlandse taal en cultuur. Na zijn studie werkte hij als redacteur van boeken, tot hij in 2017 debuteerde als kinderboekenschrijver.

Hij debuteerde in juni 2017 met Het nieuwe spookhuis (9+), het eerste boek uit de serie De engste serie ooit. Al na een week kreeg het boek een tweede druk. In januari 2018 volgde De Transsylvanië Express. Daarna volgden nog meer delen. In totaal krijgt de serie acht delen.

In 2018 stond hij met zijn debuut in de finale van de Hotze de Roosprijs.

In najaar 2018 werd zijn boek Het nieuw…Lees verder op Wikipedia