Conceptavond

Laat je onderdompelen in nieuwe werelden & nieuwe literatuur.
Laat je inspireren.

Maandelijks organiseren de bibliotheken van Lievegem een conceptavond. Iedereen die wenst kan zich inschrijven tot een week op voorhand. Tijdens zo’n conceptavond worden de deelnemers ondergedompeld in een bepaald genre, thema, schrijver of boek. Er wordt niet verwacht dat de deelnemers op voorhand boeken hebben gelezen.

Konichiwa! - 20 oktober 2021

We nemen je mee naar Japan voor de tweede conceptavond. Japanse literatuur vindt alsmaar gemakkelijker de weg naar het Westen. De vertalingen in het Nederlands zijn nog niet zo uitgebreid, maar toch hebben we al enkele pareltjes. Iedereen heeft wel al eens gehoord van Haruki Murakami, maar ook Japanse equivalent van het stripverhaal, Manga, wint aan populariteit in het Westen. Laat je onderdompelen in een heel nieuwe wereld. Proef van nieuwe literatuur. Laat je inspireren en schrijf je in voor deze conceptavond.

konichiwa

Thema: Konichiwa! - japanese literatuur

Datum: 20 oktober

Locatie: Bib Waarschoot

Organisator: Bib Lievegem

Prijs: Gratis - inschrijven via bibliotheek@lievegem.be

Donkere nachten - 8 december 2021

De nachten worden langer, het puntje van onze neus bevriest, we kruipen het liefst gezellig onder een dekentje met een warm drankje en ons favoriete boek. Maar wat lees je op zulke momenten? Is het geen tijd om te grasduinen in de nieuwe bloemlezingen van bekende en minder bekende dichters?
Of kijken we liever naar een slam poetry met kaarslicht en een glaasje wijn? Kom en geniet van een knus onderonsje en een babbel over poëzie. Schrijf je in via bibliotheek@lievegem.be

donkere nachten

Thema: Hedendaagse Poëzie in alle geuren en kleuren

Datum: 8 december

Locatie: Bib Zomergem

Organisator: Bib Lievegem

Prijs: Gratis - inschrijven via bibliotheek@lievegem.be

 

ARCHIEF

 

Books & Chill - 22 september 2021

De eerste conceptavond gaat over verfilmde boeken (met een knipoog naar netflix). Tegenwoordig wordt er van ieder populair boek een film of serie gemaakt. Maar ook minder bekende boeken worden verfilmd. We beleven het verhaal twee keer, in boekvorm of als film. Wat vinden we van de verfilming? Kan het beeldscherm de woorden vervangen? Laat je inspireren door boeken, films of series die je nog niet kende. Praat mee over jouw favoriete verfilming. Kom en geniet van een leuke conceptavond. Schrijf je in via bibliotheek@lievegem.be

booksenchill

Thema: Books & Chill - verfilmde boeken

Datum: 22 september - 20 uur

Locatie: Bib Lovendegem 

Organisator: Bib Lievegem

Prijs: Gratis - inschrijven via bibliotheek@lievegem.be