De Leesjury

De Leesjury is een leesclub voor kinderen en jongeren waarin je een aantal boeken leest en er met je leeftijdsgenoten over kan praten. Daarna kies je je favoriet. Ben je tussen 4 en 18 jaar oud en hou je van verhalen? Schrijf je dan in als jurylid!

De Leesjury in Lievegem

Sinds dit jaar ook Groep 1 en Groep 5! Lees jij mee?

Deleesjury

Ook in de bibliotheken van Lievegem kan je meedoen met de Leesjury. We werken dit jaar in 7 leeftijdsgroepen, enkel groep 1, 2, 3, 4 en 5 komen samen in de bib.

De juryleden van Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4 en Groep 5 komen ongeveer maandelijks samen om een boek te bespreken. De begeleider voorziet een passende activiteit. De invulling van de activiteiten worden hier later nog bekend gemaakt.

De juryleden van Groep 6 en Groep 7 kunnen in de bibliotheek de geselecteerde boeken vinden en kunnen ook deelnemen aan de stempelkaart-actie. Hoe meer je leest, hoe meer verrassingen je kan verdienen. Je kan je inschrijven in je bib, maar je kan je ook inschrijven als internetjury op de website van de Leesjury via deze link.

  1. Groep 1: 4 tot 6 jaar (2e en 3e kleuter)
  2. Groep 2: 6 tot 8 jaar (1st en 2e leerjaar)
  3. Groep 3: 8 tot 10 jaar (3e en 4e leerjaar)
  4. Groep 4: 10 tot 12 jaar (5e en 6e leerjaar)
  5. Groep 5: 12 tot 14 jaar (1ste en 2e middelbaar)
  6. Groep 6: 14 jaar - 16 jaar (3e en 4e middelbaar)
  7. Groep 7: +16 jaar (5e middelbaar en ...)

Op het einde breng je je stem uit en word je uitgenodigd om de winnaars te vieren met een fantastisch slotfeest!

Welke boeken lees je?

Op www.deleesjury.be kan je ontdekken welke boeken er dit jaar gelezen worden. Het is een selectie uit het recente aanbod Nederlandstalige en vertaalde literatuur, gemaakt door een ervaren team van bibliotheekmedewerkers, leerkrachten, oud-juryleden… Er wordt over gewaakt dat er in de lijsten voldoende afwisseling zit qua genre, moeilijkheidsgraad, thema’s.

De boeken die dit jaar worden gelezen vind je hier terug.

Wanneer en waar vinden De Leesgroepen plaats?

De leesgroepen vinden plaats in de bibliotheken van Lievegem. Alle leesgroepen vinden afwisselend plaats in alle drie de vestigingen. 

 

Leesgroep 1 (2e en 3e kleuter) en 2 (1st en 2e leerjaar)
(gaan door op dezelfde locatie, hetzelfde moment)

groep1-2

 

Leesgroep 3 (3e en 4e leerjaar)

groep3

 

Leesgroep 4 (5e en 6e leerjaar)

groep4

 

Leesgroep 5 (1st en 2e middelbaar)

groep5

Inschrijven?

Je kan je momenteel al vrijblijvend inschrijven, vanaf we meer informatie hebben word je via mail op de hoogte gebracht. 

Heb je nog vragen? Stel ze gerust in de bib of stuur een mailtje naar bibliotheek@lievegem.be

Zin om ons te helpen?

Wij zijn ook op zoek naar enthousiaste begeleiders. Ben jij minstens 17 jaar, heb je affiniteit met kinder- en jeugdliteratuur en wil je hiermee op een creatieve en inspirerende manier aan de slag gaan? Ook hiervoor kan je contact opnemen via dezelfde weg.

Meer weten?

Wil je graag alles weten over de Leesjury? Breng dan een bezoekje aan hun gloednieuwe website.

KJV wordt Leesjury