Kinderen

Kinderen van 0 tot en met 13 jaar vinden in de jeugdcollectie talloze verhalen en weetjes. Zo ontdekken ze lees- en kijkplezier. Door voor te lezen ontstaat luisterplezier.

Lees- en kijkplezier

In de jeugdafdeling ontdekken kinderen gaandeweg wat ze graag lezen en bekijken:

  • Prentenboeken voor baby's, peuters en kleuters
  • Jeugdboeken voor 6 tot en met 13 jaar
  • Weetjesboeken
  • Poëzie
  • Strips
  • Dvd's 

Luisterplezier 

Door voor te lezen aan kinderen, ontdekken ze luisterplezier.

Ouders en leerkrachten vinden in de jeugdafdeling voorleesverhalen en sprookjes voor specifieke leeftijden en over specifieke thema's.

Voor alle leeftijden vind je er luisterboeken: cd's vol verhalen, verteld door sterke vertellers.

Ook kan je er vertelplaten in vertelkasten uitlenen (beter bekend als: Kamishibai). Dit zijn kleine theatertjes waarin voorlezers een verhaal vertellen met prachtige kleurplaten.

Boekenzoeker

Boekenzoeker

Op zoek naar een goed boek?

Boekenzoeker is een online zoekmachine die je persoonlijk leesadvies biedt op basis van je eigen interesse, hobby of stemming.

Start je zoektocht op www.boekenzoeker.be

Boekstart

Boekstart

Boeken voor de allerkleinsten

Zelfs de allerkleinsten hebben baat bij voorlezen. Lievegem is een trotse Boekstart-gemeente. De bib heeft een aanbod voor kinderen vanaf 6 maanden.

Meer info kan je vinden op Boekstart.be

Bieblo

Bieblo

Op zoek naar een boek? Bieblo!

Maakte jij al kennis met onze Bieblo-uil? Deze bijzondere uil maakte zijn nest in de kinderafdeling van onze bib. Ben jij tussen 6 en 12 jaar oud? Dan helpt hij jou vast en zeker ook graag een goed boek te vinden tussen al die boeken in de bib. De Bieblo-uil toont je afbeeldingen en jij zegt welke afbeeldingen je leuk vindt. Zo leert hij je kennen en toont je een heleboel boeken die je graag leest. Alle boekjes staan op dat moment in de bib, klaar om door jou gelezen te worden. 

Veel leesplezier!