Lezen is een feest!

In 2021 bestaat de Jeugdboekenmaand 50 jaar. Dat is niet alleen een goede reden om het lezen te vieren. Het is ook hét moment om dank je wel te zeggen tegen iedereen die lezen mogelijk maakt. Applaus dus voor alle auteurs, illustratoren, redacteurs, vertalers, vormgevers, uitgevers, drukkers, boekhandelaren, bibliotheken, scholen, juffen en meesters, recensenten, leesbevorderaars en hoera voor alle grote en kleine lezers, voorlezers en meelezers. We zullen hen tussen 22 februari en 4 april op verschillende manieren in de kijker zetten. 'Lezen is een feest!'

Ons programma:

Programma jeugdboekenmaand Lievegem

 

 

Regiobib Meetjesland viert Jeugdboekenmaand

Lezen is een feest!

In 2021 bestaat de Jeugdboekenmaand 50 jaar. Hét moment om dank je wel te zeggen tegen iedereen die lezen mogelijk maakt. Regiobib Meetjesland viert mee met een LIVE voorstelling van Hilde Rogge.

Wedstrijd: Wat is jouw favoriete jeugdboek?

Jeugdboekenmaandwedstrijd

Welk boek heb jij graag gelezen? Is het een leuk prentenboek dat je altijd is bijgebleven? Misschien is het wel een klassieker van Roald Dahl of Annie M.G. Schmidt? Of iets waar wij zelfs nog nooit van gehoord hebben!

Maak een feestelijke foto of een leuk filmpje van jezelf met jouw favoriete boek en maak kans op mooie prijzen! Iedereen Leest verloot een heleboel boekenpakketten en twee deelnemers winnen een bezoek van twee Jeugdboekenmaand-ambassadeurs aan hun school of bibliotheek.

Stuur je foto of filmpje hier in (tot en met 31 maart).

Kleurplaat 'Lezen is een feest'

Kleurplaat Jeugdboekenmaand 2021

Druk hier de kleurplaat af om deze spetterende affiche kleur te geven!

Jeugdboekenmaand 2021 banner