De bib kreeg een update!

De bibliotheken ondergingen de voorbije maanden achter de schermen heel wat veranderingen. Die zijn nu met de overstap naar een nieuw bibliotheeksysteem grotendeels achter de rug. We overlopen graag even de belangrijkste zaken.

Wat betekent het nieuwe bibliotheeksysteem voor jou?

=> één lidmaatschap voor de bibliotheek van Lievegem

Vanaf nu beschik je als lener over één lidmaatschap voor alle bibliotheken van Lievegem. Dat lidmaatschap zal uiteraard ook via Mijn Bibliotheek toegankelijk zijn.

De eerstkomende weken is het wel zo dat je meerdere keren kunt voorkomen in ons lenersbestand, afhankelijk van in hoeveel bibliotheken je al lid was. Dit wordt zo snel mogelijk opgelost.

=> overal ontlenen en terugbrengen

Je kan vanaf nu in elke bibliotheek van Lievegem materialen uitlenen, terugbrengen en reserveren. In de berichten die je van ons krijgt, zal steeds worden vermeld over welke bibliotheek het concreet gaat.

Elektronische identiteitskaart als lenerspas en email

=> elektronische identiteitskaart als lenerspas

We willen vanaf nu zoveel mogelijk gebruik maken van de elektronische identiteitskaart als lenerspas. Als dit bij jou nog niet het geval is, kan je dit eenvoudig laten aanpassen aan onze personeelsbalies.

=> email

Via email kunnen we je snel en eenvoudig op de hoogte houden als bv. het einde van de uitleentermijn in zicht komt. Geef dus zeker je emailadres door als je hier gebruik wil van maken.

Wijzigingen aan het reglement vanaf 1 oktober

=> verlengen en maximale uitleentermijn

Vanaf 1 oktober is het aantal verlengingen van de uitleentermijn van materialen beperkt tot twee. Met een uitleentermijn van drie weken betekent dit dat materialen maximaal negen weken kunnen uitgeleend worden (zolang ze niet gereserveerd zijn).

Verlengen gebeurt dus vanaf nu best pas op het moment dat het einde van de uitleentermijn bijna is bereikt.

=> geen portkosten meer bij herinneringen

Er zijn geen portkosten meer voor het versturen van herinneringen. Als materialen echter helemaal niet teruggebracht worden, gaat het dossier naar team financiën en worden er € 15 administratiekosten aangerekend.

Welke vernieuwingen zijn er nog (te verwachten)?

=> catalogus

Onze catalogus http://lievegem.bibliotheek.be werd intussen ook helemaal vernieuwd. De zoekfuncties werden grondig herbekeken en je kan je meteen aanmelden in Mijn Bibliotheek om al je eigen uitleningen te beheren.

=> zelfuitleen

Vanaf begin december zullen er nieuwe zelfuitleenbalies in gebruik genomen worden in de bibliotheken van Waarschoot en Zomergem.

En wat als er iets fout loopt?

Het nieuwe bibliotheeksysteem is voor ons als medewerkers wel even aanpassen. We doen ons best om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen maar foutjes zijn allicht onvermijdelijk.

Aarzel niet ons te contacteren als je vaststelt dat er iets niet correct is of lijkt. Op die manier kunnen we zo snel mogelijk alle moeilijkheden proberen op te lossen.

Je kan ons hiervoor steeds aanspreken tijdens de openingsuren of contacteren via bibliotheek@lievegem.be of 09 396 23 02.