In de spotlight: Onze AndersLezen-app

Wil je graag dezelfde boeken lezen als je klasgenoten, maar gaat lezen moeilijk? Heb je dyslexie? Met de gratis Anderslezen-app lees je duizenden Daisy-luisterboeken op je tablet of smartphone.

ikhaatlezen

Een Daisy-boek is een gewoon boek dat van A tot Z is ingelezen door iemand met een goede stem. Soms leest een schrijver zelf zijn eigen boek in. Het Daisy-luisterboek heeft nog enkele extra voordelen:

1. Je kan bladeren van zin naar zin, bladzijde naar bladzijde en van hoofdstuk naar hoofdstuk. Net als bij een gewoon boek.
    Zo kan je gemakkelijk stukken opnieuw beluisteren of stiekem vooruit lezen.
  2. Je kan de stem trager of sneller laten voorlezen zonder dat die raar gaat klinken. Zo kan je lezen en luisteren tegelijk: jij leest het gedrukte boek (gekocht of geleend in je lokale bib) terwijl het luisterboek op jouw tempo wordt voorgelezen.
  3. Zelfs als je verschillende boeken door elkaar beluistert, onthoudt de speler telkens waar je gestopt bent.

Daisy-boeken kan je lenen bij Luisterpuntbibliotheek, de bibliotheek voor mensen met een leesbeperking (dyslexie, blind, slechtziend, fysieke beperking, afasie). Lid worden is volledig gratis!

Interesse?

Vraag ernaar in jouw bib.
De bibmedewerker kan een account maken voor je en je kan direct aan de slag.