Ontdek de nieuwe bibwebsite

Sinds oktober 2019 zit de bibwebsite in een nieuw kleedje. Het is nu de ideale plek om alles over de bib(collectie) en je eigen uitleningen te weten te komen. We zetten de belangrijkste vernieuwingen even op een rijtje.

Banner nieuwe bibliotheekwebsite

Volledig mobiel

De ondersteuning van mobiele apparaten zoals smartphones en tablets is een van de belangrijkste vernieuwingen van de nieuwe site. Voortaan kan je in de bib snel en makkelijk via je eigen smartphone doorheen de catalogus bladeren, of kan je van thuis uit met je tablet snel een eenvoudig je uitleningen verlengen of werken reserveren.

Is het er of is het er niet?

De catalogus zelf kreeg eveneens een belangrijke update. Zo verschijnt de beschikbaarheidsinformatie nu meteen op het detailscherm van een boek of ander werk. Vroeger moest je doorklikken en verscheen er een pop-up venster. Nu klik je vanuit de resultatenpagina door naar de detailpagina van een werk, en zie je bovenaan rechts met één oogopslag wat er aanwezig is, en wat niet.

Foto opzoeken boek op nieuwe bibliotheekwebsite

Zoek en vind

Zoeken gaat nu nog sneller via het zoekveld op de homepagina van de website. Typ een zoekterm en kies eventueel uit de suggestielijst, net zoals in Google. Zelfs als je maar een deel van de auteursnaam of titel kent, helpt de catalogus je verder. Het juiste boek vinden was nog nooit zo makkelijk!

Foto over opzoeken op nieuwe bibwebsite

Filter je zoekresultaten

Krijg je veel resultaten bij een zoekopdracht, dan kan je via de opties bovenaan verder verfijnen en filteren. Wil je enkel boeken en geen tijdschriftartikels, klik dan op 'Materiaal' en vink de gewenste optie(s) aan. Op dezelfde manier kan je ook een onderscheid maken in werken voor kinderen of volwassenen, of items zoeken in een bepaalde taal. Je kan al deze filters ook naar hartenlust combineren!

Foto werken met de nieuwe bibliotheekwebsite

Reserveren wordt kinderspel

Vanaf nu heeft elk boek of ander werk in de catalogus slechts één knop om te reserveren.  Als er meerdere edities beschikbaar zijn, dan kan je in een volgend scherm een keuze maken.

Boek reserveren via nieuwe bibliotheekwebsite

Nog sneller verlengen

Mijn Bibliotheek, de webtool om je uitleningen en reservaties te beheren, was tot nu toe een aparte tool met een eigen webadres. In de nieuwe bibwebsite zitten deze functionaliteiten volledig geïntegreerd. Log in op de website, en krijg via het menu bovenaan toegang tot een reeks gepersonaliseerde diensten. Makkelijk en supersnel, ook op je smartphone!

Terugvinden Mijn Bibliotheek via de bibliotheekwebsite

Je uitleningen krijgen een gezicht…

Weet je niet meer precies welke boeken je kinderen of partner allemaal hebben en wanneer ze weer binnen moeten? Via het overzicht van de uitleningen, nu aangevuld met handige coverfoto's, kan je ze snel bij elkaar zoeken.

Altijd op de hoogte

De nieuwe website is jouw vertrekpunt voor al je bibnieuws. Hier ontdek je nieuwe aanwinsten, digitale themalijsten, interessante activiteiten, leuke weetjes en nog veel meer.