Poëzieweek 2021

Het is een mooie gewoonte het literaire jaar te beginnen met poëzie. Op donderdag 28 januari start de Poëzieweek in Vlaanderen en Nederland met Gedichtendag. De week duurt tot en met woensdag 3 februari.

Het thema van de week is 'Samen': we vieren het samen-leven, samen-hangen, samen-zijn, samen-voegen, samen-stellen, samen-zitten, samen-werken, samen-lezen en samen-schrijven. Want samen kunnen we veel. 

Poëzie is al lang niet meer voorbehouden aan de dichter in de eenzame zolderkamer. Dichters vinden elkaar via festivals en digitale fora. Ze nemen een standpunt in, engageren zich. Denk maar aan De Eenzame Uitvaart, de Klimaatdichters, de Partij voor de Poëzie, Dichters van Wacht, …  Beleef mee wat poëzie teweeg kan brengen.
banner poëzieweek2021

 

afbeelding poëziegeschenk 2020

Tijdens de Poëzieweek wordt u naar jaarlijkse gewoonte getrakteerd in de boekwinkel op het Poëziegeschenk. Het Poëziegeschenk 2021  'SAMEN AL ‘T HOPE' wordt geschreven door de Vlaamse dichter Maud Vanhauwaert en de Nederlandse dichter Rodaan Al Galidi en vormgegeven door Jelle Jespers.

Over de auteurs